Gemeente Sneek


kinderen

Minipapiercontainers voor kinderen

Wethouder Bargboer deelt op het Schaapmarkplein 200 minipapiercontainers uit aan kinderen. Hiermee wil de gemeente ook kinderen bewust maken van het gescheiden inzamelen van afval. In diverse wijken is inmiddels begonnen met het inzamelen van oud papier door het uitdelen van containers. Op deze manier wordt er meer afval gescheiden.

De heer Bargboer is als wethouder duurzaamheid voorstander van het apart inzamelen van oud papier. Uit een eerder gehouden proef is gebleken dat er ongeveer 25% meer oud papier wordt ingezameld t.o.v. de "oude" manier. Hierdoor verdwijnt dus het oud papier uit het restafval (grijs), en dat levert een flinke besparing op voor de belastingbetaler. Bovendien profiteren de inzamelende organisaties financieel van de opbrengst van het ingezamelde oud papier.

De "blauwe" papiercontainer is niet verplicht. Iemand die het papier naar een milieuparkje wil brengen kan dat gewoon blijven doen. Invoering van maatregelen op het gebied van afval heeft er de afgelopen jaren toe geleid dat de afvalstoffenheffing al 3 jaar lang niet is verhoogd.