TinQwise wint internationale Golden award

10/03/2009 10:06

Tinqwise B.V.

Hilversum, 10 maart 2009

Het Nederlandse onderwijskundig bureau TinQwise uit Hilversum heeft met het e-learning project 'Schone Handen' een internationale Golden Medal 2009 gewonnen tijdens de 51e editie van New York Festivals.

De New York Festifals Award is een internationale prijs voor interne communicatieprojecten die een film/video element hebben. Het is een wereldwijde erkenning voor innovativiteit en creativiteit van media professionals. Dit jaar waren er meer dan1200 inzendingen uit 34 landen.

De jury, bestaande uit vertegenwoordigers van de grote communicatie- en reclamebureau's, complimenteerde het TinQwise met de slimme, informatieve en alternatieve benadering van de problematiek alsmede de aangename manier van presentatie.

Het project 'Schone handen' is gerealiseerd in opdracht van het O? fonds Energie en Nutsbedrijven. Voor medewerkers van afval- en milieubedrijven ('vuilnismannen' ) moest een e-learning toepassing ontwikkeld worden om medewerkers te instrueren over veiligheid. Gezien de achtergrond van doelgroep - een groot aantal nationaliteiten en een laag opleidingsniveau en bovendien een bijzonder hoog verloop -, was een creatieve invulling van groot belang.

De e-learning module is dan ook bedacht als een leeromgeving 'zonder knoppen'. Eenvoudig, leuk en uiterst toegankelijk leren over onderwerpen als persoonlijke veiligheid, knoppenbediening, veiligheid in het verkeer, veilig en verantwoord inzamelen.

Het resultaat werd een interactieve, audiovisuele presentatie die zo aantrekkelijk is gemaakt dat de gebruiker zich nauwelijks realiseert dat hij/zij instructies ontvangt. Het uitdagende concept bevat veel prikkelende video's, audio en de nodige humor. De toepassing spreekt de taal van de doelgroep en ademt de sfeer van de werkomgeving. Centraal staan twee hoofdpersonen; de ervaren collega en een alter ego, een net beginnende collega. De video wordt afgewisseld met quizvragen en wordt afgesloten met een toets. De opleiding is gekoppeld aan een leermanagementsysteem (LMS). Via dit LMS kunnen managers de voortgang en resultaten volgen van de medewerkers.





http://www.tinqwise.nl