10/03/2009 10:12

Janssen de Jong Groep

Persbericht

Janssen de jong groep grijpt hard in

Bestuur neemt reeks maatregelen om fraude uit te bannen

Son, dinsdag 10 maart 2009 - De Raad van Bestuur van Janssen de Jong Groep neemt duidelijk stelling inzake de fraudezaak die zich in hoofdzaak af-speelt in Zuid Limburg. Voorzitter Eric Krul van de Groep: "Fraude is in flagrante strijd met onze integriteitbeginselen. Wij werpen dit verre van ons en zullen er dan ook alles aan doen om deze verschijnselen uit te bannen. Wij hebben inmiddels de eerste resultaten van ons interne onderzoek. Deze zullen mede worden gebruikt om aanvullende preventieve maatregelen te nemen. Overigens beperkt het onderzoek van het Openbaar Ministerie zich tot individuen. Door deze zaak is ons bedrijf zeer gedupeerd en de schade voor ons is enorm. Afhankelijk van wat er nog meer boven water komt, sluiten wij geen enkele maatregel uit."

De algemeen directeur van Janssen de Jong Infra heeft vrijwillig besloten zijn functie ter beschikking te stellen. " Ik waardeer die stap ten zeerste," aldus Eric Krul.

De Raad van Bestuur heeft inmiddels de volgende maatregelen genomen:


- Een aantal door het O.M. verdachte werknemers van de Infra divisie van het bedrijf is inmiddels op non-actief gesteld;


- Het kantoor van Janssen de Jong Infra in Meerssen (Zuid Limburg) zal worden gesloten;


- De lopende projecten worden afgemaakt vanuit de andere vestigingen;


- De heer ing. Ronald Philipse, lid van de Raad van Bestuur van de Janssen de Jong Groep, is per direct benoemd tot algemeen directeur van Janssen de Jong Infra;


- De niet op non actief gestelde medewerkers in Meerssen worden over-geplaatst naar de vestigingen elders.

De Raad van Bestuur van Janssen de Jong Groep B.V. heeft het advocaten-kantoor Houthoff Buruma en de forensic accountants van KPMG opdracht ge-geven verder te gaan met hun onderzoek. Uit dit onderzoek zal moeten blijken of meer personen overtredingen hebben begaan.

Mocht dat zo zijn, dan zullen ook tegen hen maatregelen worden genomen.

De Raad van Bestuur van Janssen de Jong Groep B.V. heeft het Openbaar Ministerie en de NMA laten weten alle medewerking te blijven verlenen bij het onderzoek van de onderhavige zaak.