Senternovem

10-03-2009 | Energie besparen met gemak: Meer met Minder klaar voor grootschaliger aanpak

De stichting `Meer met Minder' (MmM) heeft haar programma `Energiebesparen met gemak' gepresenteerd. Met dit programma wil MmM energiebesparing in bestaande woningen en gebouwen gemakkelijker én aantrekkelijker maken voor de consument. Tijdens de Housewarming party op 26 februari presenteerden vele partijen wat zij bijdragen om dit mogelijk te maken.

Minister van der Laan (VROM/WWI) liet weten zeer binnenkort met een garantiefonds voor energiebesparende investeringen te komen. Met de regeling kunnen huiseigenaren tegen een aantrekkelijk rentetarief geld lenen voor energiebesparende maatregelen aan de woning. De overheid staat garant.

Energiebespaarscan
Namens SenterNovem overhandigde Wim Berns enkele `cadeautjes' aan respectievelijk Chris Bruynes, directeur stichting MmM en aan Willem van Leeuwen, voorzitter van Aedes, koepel van woningcorporaties. Het eerste `cadeau' aan MmM is de Energiebespaarscan, het tweede de Energiesubsidiewijzer. Met de Energiebespaarscan kunnen aannemers, installateurs en adviseurs huiseigenaren adequaat informeren over welke installatietechnische en bouwkundige maatregelen interessant zijn in een woning, wat de investeringskosten hiervan zjin en welke besparingen hiermee gerealiseerd worden. De gebruikers kunnen in de tool hun eigen kostenkentallen gebruiken. In de Energiesubsidiewijzer zijn naast landelijke regelingen ook provinciale en gemeentelijke regelingen op gebied van energiebesparing opgenomen. Deze is in april klaar.

Energiebesparingsverkenner
Willem van Leeuwen ontving de Energiebesparingsverkenner met de nieuwe functionaliteit voor woningbouwprojecten. De
Energiebesparingsverkenner voor projecten is bedoeld voor woningcorporaties, projectontwikkelaars, Verenigingen van Eigenaren en gemeenten. Zij kunnen met de verkenner de besparingsopties en de financiële consequenties voor grote aantallen (verschillende typen) woningen in kaart brengen. Ook in deze tool kunnen gebruikers hun eigen kostenkentallen gebruiken.

Kompas ondersteunt de partners van Meer met Minder om de energiebesparingsdoelstellingen te halen.
Voor meer informatie kunt u terecht bij Hans van Eck, manager Team Woningbouw bij SenterNovem.