Senternovem

10-03-2009 | EnergieParade vraagt om vervolg

Op 10 februari 2009 vond de eerste EnergieParade plaats, een evenement waarbij de afdelingen EOS, EG-Liaison en Eureka de handen ineen hadden geslagen om een overzicht te geven van programma's binnen SenterNovem op het gebied van energie onderzoek, ontwikkeling en demonstratie. In de aanloop naar 10 februari hebben zich ook de afdelingen EIA en Innovatiekrediet aangesloten bij het evenement.

De ruim 130 deelnemers en 25 SenterNovem adviseurs waren het grotendeels met elkaar eens over de algemene indruk van deze middag: GOED. De EnergieParade bood deelnemers de gelegenheid verschillende programma's te leren kennen en hun kansen voor specifieke projecten in te schatten. De EnergieParade vraagt om een vervolg!

Thematische parades
Naar aanleiding van de interne en externe evaluaties wordt gewerkt aan het plan om het komende jaar de EnergieParade op te volgen door een aantal kleinere, thematische parades, waarbij een specifiek onderwerp binnen het energieveld behandeld zal worden en de programma's binnen SenterNovem toegelicht zullen worden, die op het betreffende onderwerp van toepassing zijn. De keuze voor de onderwerpen zal zo goed mogelijk aansluiten op openstaande nationale en internationale calls.

Wij hopen dat dit zal leiden tot een inhoudelijke discussie vanuit de ketenbenadering en nieuwe kansen voor ondernemers en onderzoekers, zowel in nationaal als internationaal verband.
Contact
Voor vragen naar aanleiding van de EnergieParade en mogelijke vervolg evenementen:

* Madelon de Ruiter (nationaal)

* Diana Guzijan (internationaal)