Politie Gelderland-Zuid

Steler bromfiets betrapt

Kesteren, 10-03-2009 o Maandagmiddag werd aan de politie gemeld dat een leerling van een school in Kesteren een bromfiets gestolen zou hebben. Enkele klasgenoten zouden hem nu tegenhouden op de Stationsstraat. Agenten gingen daar naartoe en troffen in een bushokje een jongen die meteen toegaf een bromfiets meegenomen te hebben. Daarop werd hij aangehouden.

De jongen, van 14 jaar uit Geldermalsen, werd voor verhoor ingesloten op het politiebureau in Tiel. Hij had op het moment van de diefstal in een les moeten zitten, waar hij niet verscheen. Daarna keken klasgenoten in de omgeving rond en zagen de 14-jarige lopen met een bromfiets. Dit werd aan de schoolleiding gemeld die de politie waarschuwde. De bromfiets werd voor het onderzoek in beslag genomen.

Getuige langs bureau
Inmiddels had zich een andere getuige aan het politiebureau in Kesteren gemeld. De man had zojuist gezien dat een jongeman met een bromfiets liep te sjouwen en had hem daarop aangesproken. De jongen vertelde hem dat hij de bromfiets had gevonden en nu naar de politie bracht. Omdat de man het niet vertrouwde, was hij zelf naar het politiebureau gegaan.

Aan het eind van de middag meldde zich een 47-jarige inwoner van Kesteren bij de politie en deed aangifte van diefstal van een bromfiets. Die zou die ochtend vanaf de Klaverhof zijn weggenomen. De omschrijving voldeed aan het in beslag genomen exemplaar. De 14-jarige is na verhoor in vrijheid gesteld en aan zijn ouders overgedragen.
(08)

Laatst gewijzigd 10-03-2009 9:45 | © Regio Gelderland-Zuid |