Gemeente Haaksbergen


College was in Brussel
10-03-2009 College was in Brussel
Burgemeester Loohuis bracht donderdag 5 en vrijdag 6 maart samen met de wethouders Marcel Diepenmaat en Han Noordink en gemeentesecretaris Ivonne Seuters een studiebezoek aan Brussel. De Haaksbergse delegatie maakte deel uit van een groep bestuurders van alle Twentse gemeenten en vertegenwoordigers van de Regio Twente. Het doel was om meer kennis en inzicht te krijgen in de Europese regelgeving omdat die - ook voor gemeenten - steeds belangrijker wordt.

De studiereis was een initiatief van de gemeente Haaksbergen. De organisatie werd vervolgens door de Regio Twente gedaan in samenwerking met het regio-lobbykantoor in Brussel, waarin ook Regio Twente is vertegenwoordigd.

De Twentse bestuurders brachten onder meer een bezoek aan het Europees Parlement en spraken met enkele Europarlementariƫrs. In het regio-lobbykantoor werd onder meer de Agenda van Twente besproken.
"Duidelijk is ons wel geworden dat we als lagere overheden invloed moeten blijven uitoefenen op het beleid in Brussel, maar dat we dat zelfs als Regio Twente niet alleen kunnen. Via netwerken moeten we samenwerken met anderen. Dat bleek ook toen we een uiteenzetting aanhoorden van iemand van de Engelse regio West Midlands. Zelfs die regio met meer dan vijf miljoen inwoners en een stad als Birmingham doet dat niet alleen".