Gemeente Noordwijkerhout

10/3/2009 - Gescheiden inzameling plastic verpakkingsafval

Samen werken aan een beter milieu!
Op vrijdag 27 februari 2009 heeft wethouder Marcel Vissers de eerste plastic flesjes, yoghurtbekers en boterkuipjes naar de speciaal geplaatste oranje inzamelbol op De Brink. Daarmee is het startsein gegeven voor de inwoners van Noordwijkerhout en De Zilk om hun plastic verpakkingsafval gescheiden in te leveren. De gemeente Noordwijkerhout is de eerste gemeente in de Bollenstreek waar plastic verpakkingsmateriaal gescheiden kan worden ingeleverd.

Inzamelbollen
Er zijn speciale oranje bollen voor de inzameling van plastic verpakkingsafval geplaatst bij brengparkjes in Noordwijkerhout. Hier kan iedereen het plastic afval op elk gewenst moment kwijt. Deze verzamelcontainers staan op de volgende plaatsen:
* De Brink

* Kerkstraat- Clemenshof

* Pilarenlaan

* Groenewege

* Landbouwplein

* Parallelweg/ Robijnstaete

* Breeland, de Zilk

* Warmerdamstraat/ Zilkerduinweg, de Zilk

plastic_hero Milieu- en ruimtevoordeel
Het plastic verpakkingsafval wordt gescheiden ingezameld en gerecycled. Hergebruik van afval is een mogelijkheid om energie te sparen en heeft een gunstig effect op ons milieu. Het plastic verpakkingsafval kan opnieuw worden gebruikt en hoeft niet te worden verbrand. Het plastic is geen afvalproduct meer, maar een nieuwe grondstof. Van het ingezamelde plastic maken we nieuwe flessen, tennisballen en bijvoorbeeld sjaals en truien van fleece. Naast het milieuvoordeel scheelt het scheiden van plastic verpakkingsafval ook veel ruimte in rolcontainers.

Wat mag er vanaf nu in de verzamelcontainer voor plastic verpakkingsafval?