Politie Drenthe

Dinsdag

Assen, 10-03-2009

Fietser ernstig gewond bij ongeval; later overleden

ASSEN Maandagmorgen raakte een 76-jarige vrouw uit Assen ernstig gewond bij een aanrijding met een SRV-wagen. Ze reed op haar snorfiets over de Thorbeckelaan. Op de kruising met de Molenstraat kreeg ze geen voorrang van de 38-jarige Assense bestuurder van de rijdende winkel. Het slachtoffer is met hoofdletsel overgebracht naar het UMC Groningen. Daar is ze in de loop van maandagavond aan haar verwondingen overleden. (09-017119)

Alcohol in het verkeer

HIJKEN Maandagmiddag reed een 78-jarige man uit Hijken over het Westeinde. Hij had gedronken en blies bij de ademtest 1,13 promille. (09-017310)

BEILEN Maandagnacht reed een 63-jarige man uit Aalden over de A28, terwijl hij de hele weg had. Agenten reden achter hem en gaven een stopteken. Daar reageerde hij totaal niet op en ook niet op de blauwe zwaailichten van de politieauto. Vanaf de A28 reed hij de N381 op. Pas op de afslag naar Aalden, zijn woonplaats, stopte hij, omdat de weg werd versperd door een tweede politieauto. Uiteindelijk kon hij worden aangehouden. Aan het bureau scoorde hij bij de blaastest bijna 1,3 promille. (09-017373)

Van wie zijn die vernielde fietsen?

RODEN Zaterdagnacht heeft de politie twee 17-jarige jongens uit Tolbert aangehouden vanwege de vernieling van twee fietsen. Na onderzoek hebben ze de vernieling bekend. Maar de politie is nog op zoek naar de eigenaren van de twee fietsen. Deze stonden bij het busstation aan de Heerestraat. Het gaat om een donkerblauwe Gazelle damesfiets met drie versnellingen en een zwart geverfde herenfiets. Als de benadeelden zich melden, kan de schade worden verhaald op de daders, anders niet. De eigenaren van de fietsen kunnen contact opnemen met de politie in Noordenveld via telefoonnummer 0900 8844.

Aanhoudingen na huiselijk geweld

Maandagavond is de politie drie keer te hulp geroepen bij gevallen van huiselijk geweld in Drenthe. In de gemeente De Wolden werd een 53-jarige vrouw aangehouden wegens mishandeling van haar kinderen. In Emmen is een 40-jarige man aangehouden na mishandeling van zijn vriendin. In Hoogeveen haalde de politie een 39-jarige man uit huis na mishandeling van zijn vrouw en zijn zoon. In alle gevallen wordt het protocol huiselijk geweld toegepast om deze zaken voor de toekomst op te lossen.

Mes in beslag genomen

ASSEN Maandagmiddag kreeg de politie een melding van een groep jongeren in het Forum. De melder had gezien dat een van hen een mes had. Agenten troffen de groep aan en

Bij controle bleek dat een 15-jarig meisje uit Assen een vlindermes bij zich had. Dat is ingenomen en het meisje krijgt een proces-verbaal. (09-017286)

Wilt u meer informatie over deze berichten of wilt u in contact komen met de dienstdoende voorlichter van Politie Drenthe, dan kunt u bellen met tel. 0592 - 45 1280. De voorlichter is van maandag tot en met vrijdag bereikbaar tot 16.00 uur en op zaterdag en zondag tot 13.00 uur.