Politie Gelderland-Zuid

Beginnend bestuurder opnieuw 'in de fout'

Nijmegen, 10-03-2009 o In de nacht van maandag op dinsdag zagen surveillerende agenten een bestuurder rijden over de Van Schuijlenburgweg die hun aandacht trok. De man reed slingerend en kon amper de berm ontwijken. Toen hij op de Van Rosenburgweg zijn snelheid tot rond de 100 liet oplopen met ander verkeersonveilig gedrag van dien, gaven de agenten hem een stopteken. Daaraan gaf hij op de Nieuweweg in Wijchen min of meer gehoor. De agenten plaatsten hun dienstvoertuig voor zijn auto om hem te beletten nog verder te rijden.

De adem van de bestuurder, later bleek een 30-jarige Nijmegenaar, rook naar alcohol. De man vertelde behoordelijk gedronken te hebben. Ook dat zijn rijbewijs al was ingevorderd vanwege eerder rijden onder invloed. De agenten trokken de gegevens van hem na via de politiemeldkamer. De informatie bleek te kloppen, zijn rijbewijs lag bij het parket in Arnhem wegens een recente hoge uitslag op de ademanalyse.

De blaastest liep ook deze nacht minder goed af, met een waarde van 765 ug/l. De Nijmegenaar valt bovendien in de categorie beginnend bestuurder, waarvoor zwaardere normen van toepassing zijn. Proces-verbaal tegen de 30-jarige man wordt opgemaakt. (08)

Laatst gewijzigd 10-03-2009 11:03 | © Regio Gelderland-Zuid |