Politie Groningen

Dinsdag 10 maart 2009

Provincie Groningen, 10-03-2009

Groningen: fietsster schat tegemoetkomende bus verkeerd in

Bij een verkeersongeval op de Korreweg is maandagmorgen een 21-jarige fietsster uit Delfzijl gewond geraakt. De vrouw wilde voor een tegemoetkomende bus afslaan, maar schatte de situatie verkeerd in. De 51-jarige buschauffeur kon de fietsster niet meer ontwijken. Door de botsing viel de Delfzijlse van haar fiets en raakte gewond aan haar hoofd. Ze is voor onderzoek naar een ziekenhuis gebracht. De politie heeft een rapportage gemaakt.

Groningen: politie krijgt meldingen van graffiti

De politie doet onderzoek naar het spuiten van graffiti in Groningen. Maandagmorgen kreeg de politie vijf meldingen van beklading van muren. Diverse gebouwen in de Tuinbouwstraat en omgeving werden met verf bespoten. Vermoedelijk zijn in die omgeving meer goederen met een spuitbus bewerkt. Graffiti wordt beschouwd als een vorm van vandalisme en werkt verloedering in de hand. De politie vraagt mensen om aangifte te doen.

Groningen: verdachte mishandeling zelf gewond

Een 25-jarige inwoner van Bedum is maandagnacht aangehouden op verdenking van mishandeling. De politie kreeg een melding dat op de Grote Markt een 20-jarige man uit Groningen was geslagen. De verdachte bleek een café binnen te zijn gelopen. Een portier hield de Bedumer uit de kroeg. Tijdens zijn aanhouding bleek de verdachte forse verwondingen te hebben aan een hand. Zo waren onder andere de knokkels verbrijzeld. Hij is naar een ziekenhuis gebracht. De 20-jarige Groninger doet aangifte van mishandeling.

Groningen: vernieler heeft spijt

Een 21-jarige man uit Groningen heeft maandag spijt betuigd van een vernieling. De Groninger verklaarde enkele weken geleden onder invloed van alcohol een ruit van een bushokje te hebben vernield. Zijn geweten begon te knagen en daarom stapte hij naar de politie. De Stadjer is bereid de schade te vergoeden. De politie zal de gegevens van de man doorgeven aan de beheerder van het bushokje. De straat, waar het bushokje staat, is niet bekend.

Groningen: fietser gewond na aanrijding

Een 20-jarige fietser uit Groningen is maandagmiddag gewond geraakt op de Zaagmuldersweg in zijn woonplaats. De man wilde linksaf richting de Kievietstraat, maar gaf geen richting aan. Een 57-jarige automobiliste uit Ten Boer haalde de Groninger net op dat moment in. Zij kon de fietser niet meer ontwijken, mede doordat aan de andere kant een onbekende automobilist aan kwam rijden. De Groninger is met hoofdletsel naar een ziekenhuis gebracht.