Gemeente Kapelle

âEen nieuw hart voor Wemeldingeâ

De gemeente Kapelle heeft het voornemen om het Dorpsplein te Wemeldinge opnieuw in te richten. Het huidige plein heeft door het forse profiel, het steenachtige karakter en een op de verkeersfunctie afgestemde inrichting een minder aantrekkelijke uitstraling. Een kwaliteitsimpuls voor het dorpshart van Wemeldinge is dan ook gewenst. Door het plein opnieuw in te richten willen we de beleving en het verblijfskarakter versterken.

Daarom is de gemeente van plan om de herinrichting van het Dorpsplein te Wemeldinge binnenkort ter hand te nemen. Een eerste stap tot realisatie is het maken van een ontwerp wat in nauwe samenspraak met bewoners en belanghebbenden vervaardigd dient te worden. Uw hulp is daarbij nodig! U woont aan het plein, u maakt gebruik van het plein of u heeft ideeën over hoe het er uit moet komen te zien. Wat zijn uw ideeën voor het plein? Wat zijn uw wensen ten aanzien van het gebruik? Welke uitstraling moet het plein krijgen? Wilt u er kunnen zitten? Moet er speelgelegenheid zijn voor uw kinderen? Kortom, maak het kenbaar! Wij willen het graag weten.

Natuurlijk staan er wel een aantal zaken vast. Zo zal het plein deels gebruikt moeten worden als parkeerplaats, als weekmarkt, etc. en dient de bevoorrading en toegankelijkheid van de aanliggende horeca en winkels te allen tijde gewaarborgd te blijven. Ook de doorgaande wegen langs en over het plein moeten hun functie in de toekomst behouden. Daarnaast is het beschikbare budget niet onbelangrijk!

Ondanks al deze functies is er voldoende ruimte aanwezig voor een nieuwe invulling, een nieuwe âlookâ voor het dorpsplein. Daarbij zal de inbreng vanuit de bewoners worden aangewend om mee aan de slag te gaan. Op basis van de reacties zal door het betrokken adviesbureau Ruimte & Groen uit Borssele een inrichtingsplan worden vervaardigd. Wij beseffen dat iedereen een mening en ideeën heeft over het plein. Daarom verwachten we een grote diversiteit aan reacties. Na de inventarisatie van alle binnengekomen opmerkingen kijken we of er een algemene tendens zichtbaar wordt. Aan de hand van de uitkomsten zal een ontwerp worden gemaakt voor het gehele plein.

De direct omwonenden en betrokkenen krijgen een speciaal enquêteformulier in de bus. Maar ook andere bewoners van Wemeldinge kunnen reageren en meedenken in de plannen voor het toekomstige plein. Tijdens een nader vast te stellen informatieavond kunt u het ontwerp komen bekijken en eventuele opmerkingen en suggesties hierop geven. Hierbij zullen ook de resultaten van de gehouden enquêtes worden gepresenteerd.
Uw mening is dus belangrijk. Denk mee over het âhart van Wemeldingeâ! Wilt u reageren? Dat kan:
Gemeente Kapelle
t.a.v. dhr. L. Luteijn
Kerkplein 1
4421 AA Kapelle
tel. 0113-333156
l.luteijn@kapelle.nl
Opmerkingen zien we graag uiterlijk vrijdag 20 maart tegemoet !!.