Gemeente Heiloo


Brandweer onderscheidt vrijwilligers
brandweer onderscheidingen.png

Leden van de vrijwillige brandweer Heiloo zijn zaterdag 7 maart door burgemeester Romeyn onderscheiden. Dat gebeurde tijdens de jaarvergadering van het vrijwillige brandweercorps van Heiloo.

Tijdens de jaarvergadering blikt de brandweer terug op het afgelopen jaar. Dit is ook het moment waarop medewerkers bevorderd worden, of onderscheiden. Tien medewerkers zijn in 2009 bevorderd, zes vrijwilligers zijn onderscheiden en drie leden van het corps namen afscheid.

Heiloo heeft sinds 1941 een eigen brandweerkorps. Het korps van Heiloo bestaat uit 40 vrijwilligers en 8 beroepsmedewerkers in kantoordienst. Het korps Heiloo bestaat uit een commando (commandant en plaatsvervangend commandant) en vier blusploegen. In iedere blusploeg zitten twee bevelvoerders en ongeveer acht manschappen.

In 2008 bluste de brandweer 66 branden, verleende 19 keer hulp bij beknelling in voertuigen en deed 33 dienstverleningen (bijvoorbeeld een kat in de boom of een tak over de weg). Zes keer hielp het corps andere brandweercorpsen in de regio. Er was 78 keer loos alarm.

Bevorderingen

* bevorderd tot brandmeester: mevr. C. van der Pal
* bevorderd tot hoofdbrandwacht: mevr. G. Dekker, de heren R. Dekker, R. Koch en J. de Mare

* bevorderd tot brandwacht 1e klasse: mevr. J. Bierlaagh, de heren B. Blom, A. Koning, A. van Wijngaarden.

* bevorderd tot brandwacht: mevr. G. van Bruinessen

Onderscheiden

* medaille van de K.N.V.B.H. en N.V.B.R. voor 12,5 jaar dienstverband voor R. Klaver

* vrijwilligersmedaille voor openbare orde en veiligheid voor R. Erfmann (15 jaar dienstverband) en J. Jonker (10 jaar dienstverband). Bij afwezigheid krijgen S. Burgering (15 jaar), M. Aaij (10 jaar) en G. Ekkes (10 jaar) hun onderscheiding later.

Fotobijschrift

De brandweerlieden die bevorderd zijn, van links naar rechts: Björn Blom, André Koning, Catharina van der Pal, Gabby van Bruinessen en René Koch.