Politie Haaglanden

Persberichten 10 maart

Haaglanden, 10-03-2009

Taxichauffeur met geweld beroofd, politie zoekt getuigen Den Haag/Loosduinen Drie mannen beroofden maandag 9 maart omstreeks
01.30 uur op de Zuiderbrink een 51-jarige taxichauffeur uit Den Haag. De chauffeur haalde bij de Jan Hendrikstraat drie klanten op. Deze verzochten hem om naar de Zuiderbrink te rijden. Ter hoogte van perceel 33 stopte de chauffeur de taxi. Eén van de mannen die op de achterbank zat, pakte hem beet en een andere man stak hem in zn nek. Vervolgens moest het slachtoffer zijn geld en zijn autosleutels afgeven. Het drietal ging er lopend vandoor in onbekende richting. De drie mannen zijn ongeveer 1.80 m. lang. Eén van hen droeg een rode jas, de andere man een gele jas en de derde man droeg een donkere muts. De recherche van politiebureau Loosduinen wil graag in contact komen met mensen die informatie hebben over deze gewelddadige straatroof. Zij worden verzocht zich te melden aan het politiebureau of te bellen via 0900-8844. Liever anoniem melden? Neem dan contact op met Meld Misdaad Anoniem, 0800-7000.

Van je visite moet je het hebben
Den Haag Een echtpaar dat maandag 9 maart bij een 48-jarige man uit Den Haag op visite kwam, verliet de woning aan de Anslostraat zonder de man gedag te zeggen, maar nam wel geld, sieraden en parfum mee. De Hagenaar die de man van het echtpaar in een café had leren kennen, was wat te drinken en te eten gaan halen, zoals een goede gastheer betaamt. Hij liet het echtpaar even achter in de woning. Bij terugkomst waren de man en de vrouw weg. Wel hadden zij een briefje achtergelaten met de mededeling dat zij op vakantie gingen.

Twee hennepkwekerijen ontmanteld
Den Haag Drie jongens van 20 jaar wilden maandag 9 maart rond 11.30 een hennepkwekerij inrichten in een woning aan het Vredeoord, toen zij gesnapt werden door surveillerende agenten. De jongens liepen met vuilniszakken vol aarde vanuit de woning naar een gereedstaande auto. De agenten stelden een onderzoek in en troffen in de woning de benodigde apparatuur, bakken, aarde en lege potten aan. De woonkamer was met hulp van scheidingswanden al ingericht in diverse kleinere kamertjes. De jongens zijn meegenomen naar het politiebureau. De kweekbenodigdheden zijn in beslag genomen en worden vernietigd.

In een andere woning aan het Vredeoord hield de politie maandag 9 maart om 12.25 uur een 38-jarige man omdat hij in de woning een hennepkwekerij had. In totaal zijn 125 hennepplanten in beslag genomen als ook de benodigde apparatuur. Deze worden vernietigd. Uit de meterstanden bleek verder dat er illegaal stroom werd afgetapt. Politie Haaglanden wijst nadrukkelijk op het gevaar van illegale kwekerijen. In veel gevallen is er sprake van illegaal stroomgebruik wat leidt tot brandgevaarlijke situaties. Heeft u vermoedens van een kwekerij bij u in de buurt dan vraagt de politie nadrukkelijk contact op te nemen met de politie via 0900-8844. Anoniem bellen met de meldlijn Meld Misdaad Anoniem kan uiteraard ook. Het nummer is 0800-7000.

Geen geldig vervoerbewijs: controleurs bedreigd Den Haag - Een 35-jarige man uit Den Haag kon maandagavond 9 maart rond 20.45 uur geen geldig vervoersbewijs tonen in tram 3 richting Loosduinen. Op het moment dat een HTM-controleur hem voor deze overtreding een proces-verbaal wilde geven, werd de Hagenaar verbaal agressief. Twee tramcontroleurs zagen zich uiteindelijk genoodzaakt de man met armklemmen in bedwang te houden. Ondertussen bleef de Hagenaar scheldwoorden en bedreigingen uiten. Ter hoogte van het Azaleaplein namen politieagenten de verdachte van de controleurs over. Hij is meegenomen naar het politiebureau.

Mannen aangehouden voor inbraak dierenkliniek
Den Haag - In de nacht van maandag 9 op dinsdag 10 maart om 02.05 uur werd door drie mannen ingebroken bij een dierenkliniek aan de Stevinstraat. Een alerte getuige waarschuwde de politie over het incident en attendeerde hen op de wegrijdende auto met daarin de verdachten. De agenten zetten direct de achtervolging in. Op de hoek Zwolsestraat/Gevers Deynootweg hielden de agenten de mannen (22, 23 en 25 jaar, uit Leidschendam en Den Haag) aan. Zij zijn meegenomen naar het politiebureau, waar een onderzoek is ingesteld. Het is nog onbekend of er goederen weg zijn genomen.

Overval op slijterij, politie zoekt getuigen
Den Haag Een 53-jarige eigenaar van een slijterij aan de Rijswijkseweg werd maandag 9 maart om 20.28 uur slachtoffer van een overval. Onder bedreiging van een wapen moest het slachtoffer geld en goederen afstaan. De dader ging er vervolgens met een onbekend geldbedrag vandoor. De politie verzoekt mensen die getuige zijn geweest van deze overval of informatie hebben, contact op te nemen met de recherche van politiebureau Laak via 0900 8844. Liever anoniem melden? Bel dan met Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.

Inbraak in kwekerij, politie zoekt getuigen
Honselersdijk Een 33-jarige eigenaar van een orchideeënkwekerij aan de Plaats werd wakker in de nacht van 9 maart omstreeks 03.30 uur omdat het alarm van zijn bedrijf afging. De eigenaar ging onmiddellijk naar zijn bedrijf toe en zag nog net twee mannen op een scooter wegrijden. Beide mannen droegen donkere kleding, degene die achterop zat droeg een donkere jas met een capuchon die hij op zijn hoofd droeg. Aan de achterzijde bleek een raam geforceerd te zijn. Heeft U iets gezien of gehoord of heeft u informatie die de politie kan gebruiken bij het oplossen van deze inbraak, neem dan contact op met de recherche van politiebureau Westland via 0900-8844. Liever anoniem dan via M 0800-7000.

Vechtpartij
Voorburg Een ruzie tussen enkele leden van een jeugdgroep liep op maandag 9 maart omstreeks 20.15 uur hoog op. Twee Voorburgers, in de leeftijd van 15 en 16 jaar werden in hun woning aan de van Everdingenstraat bezocht en kregen schoppen en klappen van twee buurjongens, in de leeftijd van 17en 20 jaar. Door het grove geweld van beide buurjongens (de slachtoffers werden naar de grond gewerkt en tegen het hoofd geschopt) moest de 16-jarige worden opgenomen in een ziekenhuis. De politie hield de beide gewelddadige broers in hun woning aan. Aan het politiebureau werden de beide mannen in verzekering gesteld. Zij kregen beiden een proces-verbaal.

Verdachte persoon in kelderbox
Leidschendam Politieagenten stelden op dinsdag 10 maart omstreeks 05.45 uur direct een onderzoek in, nadat een bewoner van de Gravin Juliana van Stolberglaan vreemde geluiden in de keldergang van de flat had gehoord. In de keldergang troffen de agenten een jongen aan, die aan een bromfiets stond te rommelen. Bij het zien van de politieagenten koos de jongen het hazenpad. De jongen, een 20-jarige Leidschendammer, kon korte tijd later buiten de flat worden aangehouden. Hij werd ingesloten in het politiebureau. De politie maakte proces-verbaal tegen de Leidschendammer op.

Alcoholcontrole
Wassenaar Bij een gecombineerde verkeers/ alcoholcontrole 9 maart tussen 20.20 uur en 22.00 uur op de Lange Kerkdam moesten 32 automobilisten blazen. Geen van deze automobilisten had teveel gedronken, één van hen reed met een onverzekerd voertuig, drie bestuurders hadden geen rijbewijs bij zich. Alcohol in verkeer De limiet voor alcohol in het verkeer ligt op 220 ugl (= 0,5 promille). Voor beginnend bestuurders (minder dan vijf jaar in het bezit van een rijbewijs) geldt strengere wetgeving. Voor hen ligt de grens op 88 ugl (= 0,2 promille). Per 1 oktober is bovenop de bestaande strafmaatregelen en boetes een nieuwe maatregel van kracht: de lichte educatieve maatregel alcohol (LEMA). Bij een alcoholpromillage van 0,5 of meer moet de beginnend bestuurder verplicht op cursus. De cursus duurt twee dagdelen en kost de overtreder 350 euro.

Gewond bij aanrijding
Rijswijk - Een 29-jarige vrouw uit Herwijnen raakte maandag 9 maart omstreeks 11.50 uur gewond bij een aanrijding op de Sir Winston Churchilllaan met de Prinses Beatrixlaan. Het slachtoffer reed op de Prinses Beatrixlaan in de richting van de Admiraal Helfrichsingel toen zij op de kruising met de Sir Winston Churchilllaan tegen een 38-jarige automobilist uit s-Gravenzande aanreed. De vrouw brak bij de aanrijding haar sleutelbeen. De politie onderzoekt de aanrijding.

Verkeerscontrole
Zoetermeer Politieagenten hielden maandag 9 februari tussen 19.00 uur en 21.00 uur een verkeerscontrole op de Luxemburglaan. Vijf personen kregen een proces-verbaal voor het niet kunnen tonen van een geldig rijbewijs, zes personen voor het niet dragen van de autogordel, één voor het rijden met geblindeerde ramen, twee voor niet goed werkende verlichting, één voor het niet kunnen tonen van een kentekenbewijs en één voor het ontbreken van een knipperlicht/richtingaanwijzer.

Man aangereden, getuigen gezocht
Zoetermeer De recherche van politiebureau Zoetermeer zoekt getuigen van een doorrijding na een aanrijding, zondag 8 maart op de Poortugaalstraat. Omstreeks 02.15 uur was een 29-jarige Zoetermeerder op weg terug naar zijn woning, na het uitlaten van zijn honden. Plotseling hoorde hij een auto met hoge snelheid aan komen rijden. Nog voordat de man kon wegspringen, werd hij door de auto aangereden terwijl hij op de stoep liep. De Zoetermeerder raakte door de aanrijding gewond aan zijn been. Na de aanrijding meldde zich een getuige bij het slachtoffer die aangaf dat hij achter de bewuste auto gehad gereden. Deze getuige heeft echter zonder zijn gegevens achter te laten, zijn weg weer vervolgd.

De recherche komt graag in contact met deze getuige of met andere mensen die informatie hebben over deze zaak. De betrokken auto is van een klein model, afmeting Daewoo Matiz/ Opel Corsa. Heeft u informatie die de recherche kan helpen? Neemt u dan contact op via nummer 0900-8844. Blijft u liever anoniem, bel dan met M. 0800-7000.