Politie Rotterdam Rijnmond

Dinsdag 10 maart 2009

* GETUIGENOPROEP OVERVAL WONING
SPIJKENISSE - De recherche van het district De Eilanden is een onderzoek gestart naar een overval op een woning aan de Aidastraat. In de woning is een hennepkwekerij aangetroffen. De politie sluit niet uit dat de overval relatie heeft met de aanwezige hennepkwekerij.
Rond kwart voor tien drong een aantal mannen de woning in en bedreigde de 26-jarige bewoner met een vuurwapen. De woning werd doorzocht waarna de verdachten diverse goederen buit maakten. De politie kwam ter plaatse en stelde een onderzoek in de woning en omgeving in. De bewoner heeft aangifte gedaan en zal worden verhoord over de aanwezigheid van de hennepkwekerij. De recherche wil graag in contact komen met getuigen. Zij worden verzocht contact op te nemen met de recherche via telefoonnummer 0900-8844. Dit kan ook anoniem via 0800-7000.


* MAN OVERLEDEN NA STEEKPARTIJ
HOOGVLIET - De politie van district Zuid stelt een onderzoek in naar een steekpartij die maandagavond plaatsvond in een woning aan de Viskorfstraat.
Rond acht uur werd gemeld dat in de woning een steekpartij had plaatsgevonden waarbij een 38-jarige Rotterdammer gewond was geraakt. Gealarmeerde politieagenten stelden een nader onderzoek in en troffen de gewonde man in de woning aan. Het slachtoffer werd met behulp van een ladderwagen van de brandweer uit de woning gehaald en overgebracht naar het Erasmus MC. De man overleed in de loop van de nacht aan zijn verwondingen.
Door de Forensische Opsporing is een sporenonderzoek ingesteld. In de loop van dinsdag wordt een buurtonderzoek gehouden. De recherche sluit een onenigheid in de relationele sfeer niet uit en zet een groot team van rechercheurs in.


* GETUIGENOPROEP OVERVAL WONING
De recherche van het district West is een uitgebreid onderzoek gestart naar een overval op een woning aan de Van De Poelstraat. De overvallers drongen kort voor middernacht de woning in en bedreigden de 66-jarige bewoner met een mes. Met diverse goederen gingen de daders er vandoor.
De politie heeft met meerdere politiewagens een onderzoek in de omgeving ingesteld naar de verdachten. Zij werden niet meer aangetroffen.