Politie Gelderland-Midden

West-Veluwe Vallei

---

Barnevelder aangehouden na bedreiging

Publicatiedatum: 10-3-2009 11:36:50

BARNEVELD - De politie in Barneveld heeft maandagavond een 47-jarige inwoner van die plaats aangehouden op verdenking van bedreiging. De man zou omstreeks kwart over acht een 24-jarige vrouw bij haar woning met geweld hebben bedreigd. De aanleiding hiertoe zou een conflict zijn tussen de zoon van de Barnevelder en de vriend van de vrouw. De vrouw waarschuwde na het voorval de politie, die de man later thuis aanhield. De man is voor onderzoek ingesloten.
(09-032028)

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Nijkerkse gewond bij verkeersongeval

Publicatiedatum: 10-3-2009 11:35:21

NIJKERK - Bij een verkeersongeval op de Callenbachstraat in Nijkerk is maandagavond een 77-jarige vrouw uit die stad gewond geraakt. Het slachtoffer reed even voor half zeven op haar fiets op de rotonde en kwam op een gegeven moment in botsing met een 80-jarige automobilist en stadsgenoot. Na de aanrijding bleef de Nijkerkse gewond op straat liggen. Omstanders ontfermden zich over de vrouw in afwachting van de komst van de ambulance. Het slachtoffer is later naar het ziekenhuis De Lichtenberg in Amersfoort gebracht. Volgens de politie was er geen drank in het spel.
(09-031977)

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Verkeerscontroles in Wageningen

Publicatiedatum: 10-3-2009 11:34:51

WAGENINGEN - Bij verkeerscontroles van het verkeershandhavingsteam (VHT) van de politie Gelderland-Midden in Wageningen zijn maandag 9 maart in totaal 34 bekeuringen uitgedeeld. Het VHT controleerde op de Lawickse Allee, Mansholtlaan en Ritzema Bosweg.

De controle op de Lawickse Allee vond plaats tussen half acht en negen uur 's ochtends, waarbij speciaal toezicht werd gehouden op het naleven van het inrijverbod. In totaal 7 bestuurders negeerden dat en kregen een boete van zestig euro.
Op de Mansholtlaan werd gecontroleerd tussen negen en twaalf uur en was zich onder meer op snelheid. Van de ongeveer 950 passanten reden er 13 te hard (hoogst gemeten snelheid 105 km/u waar maximaal 50 is toegestaan). Nog eens 5 bestuurders kregen een bon omdat ze geen gordel droegen. Daarnaast werden nog vijf bekeuringen uitgedeeld voor diverse andere verkeersovertredingen zoals niet handsfree bellen en technische mankementen.
Bij de controle op de Ritzema Bosweg, die tussen half één en kwart over twee werd gehouden, trokken agenten 4 keer het bonnen boekje: 1 voor het niet dragen van de autogordel en 3 voor het niet kunnen tonen van de papieren. Snelheidsovertredingen werden niet geconstateerd.

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053