Gemeente Capelle a/d IJssel


* Persberichten

Nieuws voor cursisten Capelse Muziekschool

In 2009 komt er een nieuwe aanbieder voor muziekonderwijs in de gemeente. Totdat bekend is wie dit wordt, heeft het college voor muziekschoolcursisten een tussenoplossing georganiseerd.

In 2009 komt er een nieuwe aanbieder voor muziekonderwijs in de gemeente. Totdat bekend is wie dit wordt, heeft het college voor muziekschoolcursisten een tussenoplossing georganiseerd. Met vier partijen zijn hierover afspraken gemaakt. Dit zijn de SKVR, Delta Sound Factory, het Charles Vermeer Zanginstituut en Eendracht Maakt Macht.

Cursisten van de CMS kunnen tegen dezelfde financiële voorwaarden gebruik maken van het aanbod van onderstaande muziekaanbieders. Zij kunnen zich vanaf 5 januari met behulp van onderstaande contactgegevens aanmelden bij de betreffende muziekaanbieder. Er is ook de mogelijkheid om gebruik te maken van muziekaanbod van een andere muziekaanbieder. Daarvoor geldt dat de gemeente geen afspraken heeft gemaakt en geen korting (subsidie) op lesgeld wordt aangeboden.


1. SKVR; voor individuele instrumentale lessen Cursisten van de CMS krijgen de mogelijkheid om hun seizoen bij SKVR af te maken wat betreft de individuele instrumentale lessen zoals vioolles, pianoles, dwarsfluitles en gitaarles. Dit kan vanuit de twee locaties die het dichtst bij de gemeentegrens van Capelle aan den IJssel liggen.


- Contactgegevens SKVR:

SKVR-Muziekschool: locatie Romeijnshof
Stresemannplaats 8
3068 JL Rotterdam
Tel: 010-436 13 66
Web: www.SKVR.nl
E-mail: muziek.ringdijk@skvr.nl

SKVR Muziekschool: locatie Kralingen
Oostzeedijk 90 (OZ)
3063 BG Rotterdam
Tel : 010-436 13 66
Web: www.SKVR.nl
E-mail: muziek.oostzeedijk@skvr.nl


2. Delta Sound Factory; voor popmuziek onder professionele begeleiding De Delta Sound Factory is een jong initiatief bestaand uit een netwerk van regionale artiesten en kunstenaars. Delta Sound Factory is gespecialiseerd in het begeleiden van popbandjes en het geven van trainingen en workshops op het gebied van popmuziek. Cursisten van de CMS die bezig zijn met popmuziek, kunnen onder professionele begeleiding van de docenten van de Delta Sound Factory, in Capelle hun seizoen afmaken.


- Contactgegevens Delta Sound Factory:
Het Klavier, Gong 4
2907GG Capelle aan den IJssel
Tel: 010-433 43 52
Web: capelle.deltasoundfactory.nl
Email:capelle@deltasoundfactory.nl


3. Het Charles Vermeer Zanginstituut; voor zangles en koren De cursisten die (individueel) zangles volgden bij de CMS kunnen met ingang van januari 2009 terecht bij het Charles Vermeer Zanginstituut. Dit geldt in principe ook voor de koren die vanuit de CMS werden begeleid. De koren zullen begin januari met het Charles Vermeer Zanginstituut om de tafel zitten om te bespreken of en, zo ja, onder welke voorwaarden zij van het aanbod van het instituut gebruik willen maken.


- Contactgegevens Zanginstituut Charles Vermeer Damsterdiep 58
2904EN Capelle aan den IJssel
Tel: 010-4422599
Web: www.charlesvermeer.nl
E-mail: info @charlesvermeer.nl


4. EMM; voor Harmonie, Fanfare en Brassband Cursisten van de CMS die interesse hebben in scholing op het gebied van harmonie, fanfare en brassband kunnen zich bij EMM melden. EMM neemt zelf hun scholing op het gebied van harmonie, fanfare en brassband (HaFaBra) voor haar rekening. Indien nodig zal EMM daarbij voor extra professionele begeleiding zorgen.


- Contactgegevens Eendracht maakt Macht:
Capelseweg 120
2907XC Capelle aan den IJssel
Tel: 010-4518915
Web: www.emmcapelle.nl
Email: info@emmcapelle.nl