Politie Gelderland-Midden

Fietser (13) aangereden en gewond

Publicatiedatum: 10-3-2009 11:46:57

LUNTEREN - Een dertienjarige fietser uit Lunteren is dinsdagochtend 10 maart gewond geraakt nadat hij op de Bisschopweg in zijn woonplaats was aangereden door een auto. Het slachtoffer reed rond half acht over de Bisschopweg toen hij werd ingehaald door een bestelauto met aanhanger, bestuurd door een 62-jarige man uit Renswoude. Tijdens die inhaalmanoeuvre raakte de aanhanger de fietser kennelijk, waardoor de Lunterenaar kwam te vallen en beenletsel opliep. De Renswoudenaar reed na de aanrijding door zonder te stoppen. Dankzij getuigen kon de man worden opgespoord. De Renswoudse automobilist verklaarde later niets van de aanrijding te hebben gemerkt. De gewonde Lunterenaar is naar het ziekenhuis gebracht.
(09-032127)

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Barnevelder aangehouden na bedreiging
BARNEVELD - De politie in Barneveld heeft maandagavond 9 maart een 47-jarige inwoner van die plaats aangehouden op verdenking van bedreiging. De man zou omstreeks kwart over acht een 24-jarige vrouw bij haar woning met geweld hebben bedreigd. De aanleiding hiertoe zou een conflict zijn tussen de zoon van de Barnevelder en de vriend van de vrouw. De vrouw waarschuwde na het voorval de politie, die de man later thuis aanhield. De man is voor onderzoek ingesloten. Nijkerkse gewond bij verkeersongeval
maandagavond 9 maart een 77-jarige vrouw uit die stad gewond geraakt. Het slachtoffer reed even voor half zeven op haar fiets op de rotonde en kwam op een gegeven moment in botsing met een 80-jarige automobilist en stadsgenoot. Na de aanrijding bleef de Nijkerkse gewond op straat liggen. Omstanders ontfermden zich over de vrouw in afwachting van de komst van de ambulance. Het slachtoffer is later naar het ziekenhuis De Lichtenberg in Amersfoort gebracht. Volgens de politie was er geen drank in het spel.