Politie Zuid-Holland-Zuid

10/03 Persberichten district Dordrecht/Zwijndrechtse Waard

Dordrecht, 10-03-2009

POLITIE WAARSCHUWT VOOR MESSENSLIJPER

DORDRECHT/ZWIJNDRECHT - De politie in het disrtrict Dordrecht en Zwijndrechste Waard waarschuwt voor een man die zich voordoet als messenslijper en mensen geld afhandig maakt. Op 3 maart belde de man aan op een woonhuis aan de Bleijenhoek in Dordrecht met het voorstel aan de 84-jarige bewoner om voor een paar euro zes messen te slijpen. Na een kwartier kwam de man terug en was de prijs veranderd in meer dan 100 euro. De man nam uiteindelijk met iets minder van 100 euro genoegen en verdween.
Dezelfde dag belde een man aan bij een woning aan het Norderstedtplein in Zwijndrecht. Daar bood deze man aan een schaar te slijpen. Toen deze geslepen was, moest de 84-jarige bewoner daarvoor enkele tientjes betalen. De bewoner gaf aan dat erg veel te vinden, waarop de prijs met ineens 100 euro verhoogd werd. Toen de bewoner in haar woning geld wilde halen, liep de man haar achterna, pakte haar bij haar armen en nam een envelop met enkele honderden euro's mee. De vrouw raakte licht gewond. De volgende dag deed ze aangifte. Daarop is direct een (buurt)onderzoek gestart.
Gezien het signalement gaat mogelijk om dezelfde persoon: een blanke man met een fors postuur en dikke buik, tussen de 45 en 50 jaar oud, tussen de 1.75 en 1.85 meter lang.
Wie soortgelijke ervaringen heeft wordt opgeroepen deze bij de politie te melden en er aangifte van te doen. De politie waarschuwt nog maar eens om zeer terughoudend te zijn met onbekenden die aan de deur komen. Of zij nu om een glas water vragen, iets te koop aanbieden, zeggen te collecteren: een gezonde achterdocht is op zijn plaats. Wie (toch) iets uit een woning wil pakken om aan de 'aanbeller' te geven (bijvoorbeeld een glas water) doet er verstandig aan in de tussentijd de voordeur te sluiten. Zó wordt voorkomen dat de onbekende of mededader het huis binnenkomt en zijn slag slaat.

TWEETAL DREIGT MET MES

DORDRECHT Twee jongens van 12 en 16 jaar oud afkomstig uit Dordrecht hebben maandagavond een vakkenvuller van een supermarkt aan het P.A de Kok-plein. Het tweetal kwam daar maandagavond binnen en vroegen een 16-jarige vakkenvuller om geld waarmee ze hun woorden kracht bij zette met een mes. Hierna liepen ze weer door. Het tweetal werd echter door overig winkelpersoneel in de kraag gegrepen waarna zij aan de politie werden overgedragen. Zij zijn meegenomen naar het politiebureau en ingesloten.

MAN MISHANDELT VRIENDIN

ZWIJNDRECHT In een woning in de Kapitein Stamperiusflat werd maandagavond 9 maart een 23-jarige inwoonster van Zwijndrecht door haar vriend geslagen. De vrouw was een week geleden bevallen van haar baby en was hierdoor behoorlijk van streek. De politie werd gebeld waarna deze de 30-jarige inwoner van Dordrecht hebben aangehouden. Hij is ingesloten.

HENNEPKWEKERIJ MET 1100 PLANTEN ONTRUIMT

DORDRECHT De politie heeft maandagavond een hennepkwekerij aangetroffen op de Aventurijn. In totaal 1100 planten met toebehoren en het illegaal aftappen van stroom werd daar geconstateerd. De planten en toebehoren zijn allen inbeslaggenomen. De stroom is door Eneco afgesloten. Een onderzoek naar de identiteit van de daders en eigenaar van het pand moet nog plaatsvinden. De politie kwam de kwekerij op het spoor na een tip.

EVACUATIE BEWONERS NA GASLEK

HENDRIK-IDO-AMBACHT 12 bewoners hebben maandagavond hun woning gedwongen moeten verlaten toen tijdens werkzaamheden een gasleiding was geraakt in de Pruylenborg. Eneco, ambulance, politie en brandweer waren allen gekomen om de bewoners op te vangen en de straat af te zetten. De bewoners zijn deels opgevangen bij familie en in de brandweerkazerne.