Gemeente Almelo

Almelo verheugd over voorronde EK Korfbal in nieuwe Internationale Indoor Sportaccommodatie

10 maart 2009 - Almelo is één van de speelsteden voor het Europees Kampioenschap Korfbal in 2010, waaraan zestien landen meedoen.

Korfbal als internationale topsport
Korfbal als internationale topsport

Sportwethouder Reinier van Broekhoven is blij met deze uitverkiezing. "Door grote evenementen te organiseren, kan Almelo zich onderscheiden als sportstad", zegt hij. Eerder werden al de Nederlandse Kampioenschappen Judo onder de 17 jaar vastgelegd tot 2011. De Internationale Indoor Sportaccommodatie kan volgens verwachting in het najaar in gebruik worden genomen. Het Koninklijk Nederlands Korfbalverbond KNVK koos voor onder meer Almelo vanwege de goede presentatie en de sterke organisatie.

IISPA klaar in het najaar
IISPA klaar in het najaar

De andere speelsteden zijn Den Haag, Leeuwarden, Rotterdam en Tilburg. Het EK vindt plaats van vrijdag 22 t/m zondag 31 oktober 2010. De finale wordt gespeeld in sportpaleis Ahoy in Rotterdam. De voorrondes zijn van vrijdag 22 tot en met zondag 24 oktober 2010. Gedurende deze drie dagen wordt in een poule van vier teams gestreden voor plaatsing voor de kampioenspoules. Van 25 t/m 31 wordt in Rotterdam gespeeld. Nederland speelt zijn poulewedstrijden in Leeuwarden.