Gemeente Binnenmaas

Foto's vitale kernen te zien in bibliotheken Binnenmaas

In de bibliotheken in Binnenmaas is in de komende weken een foto-expositie te zien over vitaliteit in de dorpen van Binnenmaas. Speciaal voor het project vitale kernen Binnenmaas heeft fotograaf Theo van Pelt in opdracht van de gemeente een fotoreportage gemaakt. Deze fotos geven een beeld van de vitaliteit in de dorpen van Binnenmaas. Allerlei aspecten van het dorpsleven zijn op de gevoelige plaat vastgelegd. De fotos zijn vanaf medio 2008 gemaakt.

Wie de fotos wil zien kan in de vier vestigingen van de openbare bibliotheek terecht. Van alle dorpen zijn 12 fotos te zien van het formaat 30 x 45 cm op aluminium platen. In de vestiging Mijnsheerenland/ Westmaas aan de Laan van Westmolen kunnen belangstellenden terecht voor de fotos van beide dorpen. Wie de Maasdamse fotos wil zien, kan terecht in de vestiging van de bibliotheek aan de Narvikstraat 1 in Puttershoek. Daar kunnen de fotos van Puttershoek uiteraard ook bewonderd worden. In de vestigingen Heinenoord en s-Gravendeel zijn de fotos van deze twee dorpen te zien. De fotos zijn nog tot eind april te zien. Voor informatie over de openingstijden van de verschillende vestigingen, kan men terecht op www.bibliotheekhoekschewaard.nl. Een selectie van de fotos is ook te vinden op de website van de gemeente: www.binnenmaas.nl, onder het kopje Vitale kernen.

Expositie op tournee

Wie in Binnenmaas een voor publiek toegankelijke ruimte beschikbaar heeft en interesse heeft in het exposeren van de fotos van vitale kernen Binnenmaas, kan contact opnemen met de gemeente Binnenmaas. Belangstellenden kunnen een mail sturen naar
communicatie@binnenmaas.nl, of bellen met team communicatie, telefoon 078 673 91 00. Er zijn na eind april, onder voorwaarden, mogelijkheden om de prachtige fotos op tournee te laten gaan door Binnenmaas.

De gemeente Binnenmaas vindt het belangrijk de zes kernen voor nu en de toekomst vitaal te houden. Bewoners van de zes dorpen, de buurtschappen en andere betrokkenen krijgen de kans hun mening te geven over hun dorp zodat ze tevreden zijn en er graag willen blijven wonen. In de afgelopen periode zijn er verschillende activiteiten georganiseerd om met de inwoners van Binnenmaas in gesprek te gaan en samen te bepalen wat onze kernen vitaal houdt en maakt. Er zijn gesprekken gevoerd met sleutelpersonen, maatschappelijke partners en er is een interactieve Ik-Ver-Tel-Mee videozuil ingezet, zodat ook andere inwoners hun mening konden geven.

Gespreksavonden

Vanaf half maart zijn er in alle zes dorpen gespreksavonden waar de film van de videozuil wordt vertoond en verder wordt gepraat over de plannen die er op basis van alle inbreng worden gemaakt. Alle inwoners zijn hierbij van harte welkom. Vanaf 19.30 uur is de zaal open en vanaf 20.00 uur start de bijeenkomst. De eerste gespreksavonden zijn op dinsdag 17 maart in de kantine van SV Heinenoord aan de Tienvoet 4 in Heinenoord, en op donderdag 19 maart in het Ontmoetingscentrum aan de Raadhuisstraat 35 in Maasdam.