Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit

Programmabureau Fusie VWA-AID-PD

Onderbouwing keuze regionale servicekantoren


10 maart 2009 - kamerstuk

De Voorzitter van de Tweede Kamer

der Staten-Generaal


Postbus 20018

2500 EA 's-GRAVENHAGE

uw brief van uw kenmerk ons kenmerk datum
18 februari 2009 26991-244/ RW. 2009/5692 10 maart 2009 onderwerp 2009D07379 bijlagen Onderbouwing keuze regionale servicekantoren
Geachte Voorzitter,

Tijdens het Algemeen Overleg van 4 december 2008 met de vaste Kamercommissie voor Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit heb ik toegezegd uw Kamer te informeren over de afwegingen die ten grondslag liggen aan de keuzes die ik voor de huisvesting van de nieuwe VWA heb gemaakt.

In de brief van 4 februari jl. heb ik u de inhoudelijke onderbouwing gegeven voor mijn keuze voor de huisvestingslocaties van de nieuwe VWA. Ik heb in mijn keuzes de sociale consequenties voor de medewerkers sterk laten meewegen en ben ervan overtuigd dat een verantwoorde keuze is gemaakt uit de verschillende alternatieven. De totstandkoming van de huisvesting van de nieuwe VWA is een lastig proces waarbij moeilijke keuzes moeten worden gemaakt. Het sociaal flankerend beleid van het Rijk biedt echter voldoende ruimte om medewerkers te compenseren en naar ander werk te begeleiden.

Naar aanleiding van uw verzoek van 18 februari 2009 om de meest recente standpunten, visies en planning ten aanzien van de keuze voor regionale servicekantoren, bericht ik u dat ik in afwachting ben van de uitkomsten van het onderzoek dat mijn collega van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (BZK) momenteel uitvoert. Deze analyse brengt de regionale werkgelegenheidseffecten van de operatie Vernieuwing Rijksdienst in kaart. Uw Kamer wordt hierover in het voorjaar geïnformeerd. Zoals ik uw Kamer in het AO VWA op 4 december 2008 heb toegezegd, wacht ik de uitkomsten van dat onderzoek af alvorens definitieve stappen te nemen.

DE MINISTER VAN LANDBOUW, NATUUR EN VOEDSELKWALITEIT,

G. Verburg


---- --