Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap

2009Z02893 / 2080913960

Antwoord op vragen van het lid Jan de Vries (CDA) aan de staatssecretaris van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap mevrouw Van Bijsterveldt-Vliegenthart, over de beloningsleidraad voor bestuurders in het voortgezet onderwijs. (Ingezonden 18 februari 2009)


1
Heeft u kennisgenomen van de nieuwe salarisgroepen 1) in de Beloningsleidraad Bestuurders Voortgezet Onderwijs, zoals geïndexeerd in het afgelopen najaar en inwerking getreden per 1 januari 2009?

Antwoord: Ja


2
Kunt u bevestigen dat de maximale beloning in de beloningsleidraad nu op 178.400 ligt? Deelt u de mening dat hiermee nog steeds 2) geen sprake is van evenwichtige beloningsverhoudingen en de afstand tussen de maximale beloning voor bestuurders en het salarismaximum in de CAO-VO "fors" is? Zo ja, welke consequenties verbindt u daaraan?

Antwoord: Ja, de maximale beloning in de beloningsleidraad is als gevolg van de loonindexering per 1 januari 2009 gestegen van 174.200 naar 178.400. Ik ben nog steeds van mening dat de afstand tussen de maximale beloning voor bestuurders conform de beloningsleidraad en het maximum in de CAO VO fors is, zoals ik Uw Kamer al eerder meldde in mijn antwoorden op kamervragen van 5 juni 2008 *). In het reguliere overleg met de VO-raad heb ik dan ook diverse keren aandacht gevraagd voor de door mij geplaatste kanttekeningen bij de beloningsleidraad. Om te kunnen dienen als een door mij goed te keuren beloningscode, conform de voorstellen van de commissie Dijkstal, is verheldering en aanscherping van deze beloningsleidraad op diverse punten noodzakelijk. Ik zal daarover het gesprek met de VO-raad voortzetten.


3
Heeft naar uw oordeel inmiddels de door u noodzakelijke geachte verheldering en aanscherping van de beloningsleidraad plaatsgevonden? Zo nee, waarom niet en hoe bevordert u alsnog bijstelling van de beloningsleidraad?

Antwoord: Nee. Op dit moment werkt het Ministerie van BZK aan wetgeving om de topinkomens in de semipublieke sector te normeren en te maximeren. De door de vakminister goed te keuren beloningscode vormt daarbij één van de normeringinstrumenten. De huidige beloningsleidraad bevat ingrediënten die de basis kunnen vormen van die beloningscode. De leidraad behoeft daartoe echter nog aanscherping en verdere uitwerking. Daarover ben ik met de VO-raad in gesprek. Op dit moment is de regelgeving voor de normering van topinkomens in de semipublieke sector nog niet gereed en is een beloningsleidraad noch een code voor goed bestuur onderworpen aan mijn formele goedkeuring. De beloningsleidraad in de huidige vorm is een aangelegenheid van sociale partners. Ik ga ervan uit dat de partners zich hierbij nadrukkelijk bewust zijn van hun maatschappelijke verantwoordelijkheid en roep hen met klem op navenant te handelen.





4
Klopt het dat de VO-raad stelt dat de nieuwe salarisgroepen per 1 januari 2009 kunnen worden gehanteerd? Herinnert u zich uw antwoord op eerdere vragen van het lid Jan de Vries 3) waarin u stelde dat directeuren en bestuurders zich alleen in overeenstemming met de centrales voor overheids- en onderwijspersoneel kunnen onttrekken aan de CAO-VO? Is deze overeenstemming reeds bereikt? Zo nee, kan de beloningsleidraad dan nu al rechtsgeldig worden gehanteerd? Zo nee, welke schoolbesturen handelen dan in strijd met de CAO-VO en hoe handhaaft u dan de naleving van de CAO-VO door directieleden en bestuurders in het VO?

Antwoord: Het klopt dat de VO-raad stelt dat de nieuwe salarisgroepen per 1 januari 2009 kunnen worden gehanteerd. De VO-raad stelt tevens dat de beloningsleidraad alleen van toepassing is op bestuurders die niet onder de CAO vallen, maar deel uitmaken van een Raad van Bestuur (www.vo-raad.nl). Ik heb op eerder gestelde vragen geantwoord dat directeuren en bestuurders zich niet zomaar kunnen onttrekken aan de werkingssfeer van de CAO. De werkingssfeer van de CAO strekt zich uit over alle werknemers in dienst van de werkgever, respectievelijk de werknemers in dienst van een (mede) door de werkgever in stand gehouden centrale dienst. Directeuren zijn personeelslid in de zin van de WVO. Voor bezoldigde bestuurders geldt in een Raad van Toezichtmodel eveneens dat zij op grond van hun aanstelling of arbeidsovereenkomst in dienst zijn van de rechtspersoon en uit dien hoofde als personeelslid dienen te worden beschouwd. Op 20 februari 2009 is door de onderwijsbonden en de VO raad de nieuwe CAO VO 2008-2010 ondertekend. De werkingssfeer van de nieuwe CAO op dit punt is ongewijzigd. Ik heb geen inzicht in welke schoolbesturen op dit moment in strijd handelen met de CAO-VO. Naleving van de afspraken uit de CAO is primair een aangelegenheid van de sociale partners. Mede gezien bovenstaande achtergrond wijs ik er voor alle duidelijkheid nog op dat toepassing van de beloningsleidraad voor eigen risico is indien die straks in voor bestuurders gunstige zin blijkt af te wijken van de door mij nog goed te keuren beloningscode.


1) Nieuwsbrief VO-raad, jrg. 3 , nr. 23, 12 februari 2009 http://voraad.m5.mailplus.nl/archief/mailing-211300.html
2) Aanhangsel Handelingen, vergaderjaar 2007-2008, nr. 2714
3) Zie noot 2.


*) Tweede Kamer, vergaderjaar 2007-2008, Aanhangsel (nr. 2714)