Gemeente Diemen


Meldpunt onrechtmatige bewoning

De gemeente Diemen en de woningcorporaties willen onrechtmatige bewoning aanpakken en hopen daarbij op uw steun. Als u het sterke vermoeden heeft dat er op een bepaald adres sprake is van onderhuur, dan kunt u dat (zonodig anoniem) doorgeven. Uw melding wordt vertrouwelijk behandeld. De privacy van bewoners wordt gewaarborgd door een speciaal vastgesteld privacyprotocol.

Wat wordt er gedaan met uw melding?
Uw melding wordt kenbaar gemaakt bij de verhuurder, in de meeste gevallen één van de corporaties, die een dossier gaat aanleggen. Dit dossier vormt voor de rechter de grondslag voor het eventueel ontbinden van de huurovereenkomst en kan leiden tot een ontruimingsprocedure. De aanpak van onterechte bewoning is niet makkelijk, er is veel tijd voor nodig, maar met uw melding komen we een stuk verder. Ook het aanpakken van uitkeringsfraude is door uw melding mogelijk.
Heeft u het vermoeden dat in uw buurt woningen onterecht bewoond worden dan kunt u dat melden bij Marijn Willems, afdeling Ruimte & Infra, telefoon 314 47 74 of per e-mail m.willems@diemen.nl
---

Postadres:
Gemeente Diemen
Postbus 191
1110 AD
Diemen

Bezoekadres:
D.J. Den Hartoglaan 1
Tel.: (020) 314 46 44
Fax: (020) 314 46 35
E-mail: info@diemen.nl

---