Gemeente Reimerswaal


Reimerswaal winnaar CO2 Boemenprijs 2008!

Geplaatst op: 10-03-2009
door: ()

Reimerswaal is samen met Veendam winnaar geworden van de CO2 Bomenprijs 2008. De bomen die de gemeente tijdens de afgelopen boomfeestdag plantte leggen zes kilo aan CO2 per inwoner vast. Deze hoeveelheid CO2 is berekend door voorlichtingsorganisatie Milieu Centraal in samenwerking met Stichting Nationale Boomfeestdag, de initiatiefnemers van deze prijs. Wethouder Knuit ontving op 6 maart de prijs uit handen van minister Cramer van Milieu. De gemeente Reimerswaal plantte tijdens de boomfeestdag zevenendertig populieren, hondervijfenzeventig esdoorns en zes iepen.

Milieu Centraal en Boomfeestdag berekenen hoeveel CO2 de bomen in hun leven vast zullen leggen door hun aantallen en soort in te voeren in een model. De opbrengst wordt gedeeld door het aantal inwoners. Dit is het criterium om de prijs te winnen.
De winnaar van de CO2 Bomenprijs wordt door een jury gekozen. Deze kijkt eerst naar de eis rond het vastleggen van de meeste CO2 per inwoner. Op de tweede plaats tellen ook het bomen- en duurzaamheidsbeleid van de gemeente mee, zoals herplantplicht, het tegengaan van de kap van bomen en het bevorderen van duurzame energie. Deze maatregelen zorgen voor minder CO2.