Gemeente Smallingerland


* | 2009

* | Maart

* | PC-regeling voor minimagezin

PC-regeling voor minimagezin

Voor gezinnen met minimum-inkomen en kinderen in het voortgezet onderwijs.

De gemeente Smallingerland vindt het belangrijk dat kinderen goed mee kunnen komen op school. Daarbij is een goede computer heel erg belangrijk, maar de aanschaf van een nieuwe computer is niet voor iedereen mogelijk. Daarom heeft de gemeente Smallingerland besloten om een groep gezinnen met een laag inkomen en met schoolgaande kinderen (voortgezet onderwijs) in aanmerking te laten komen voor een gratis computer. Eén van de voorwaarden: de kinderen uit het gezin die tussen de 12 en 18 jaar zijn, moeten vooraf een gratis computercursus van 1 dagdeel volgen. Tieners weten meestal wel hoe een computer werkt, maar kennen vaak de (online) gevaren niet. Als de gemeente een computer verstrekt, dan vinden wij het belangrijk dat dit op zorgvuldige wijze gebeurt. Daarom een korte cursus. De cursussen worden verzorgd op diverse locaties in Smallingerland door het Friesland College en de MOS. Op speelse wijze komen verantwoord computergebruik en veilig surfen op het internet aan de orde. Ook aan de ouders wordt een (niet verplichte) gratis cursus aangeboden Dit kan zijn om de kinderen te begeleiden op de computer, of gewoon omdat men meer wil weten over het omgaan met de computer.

Voorwaarde voor het verstrekken van de pc is dat er minimaal één kind in de leeftijd van 12 tot en met 17 jaar tot het gezin behoort. En dat het gezinsinkomen al minimaal twee jaar niet hoger is dan bijstandsniveau. Zie onderstaand schema voor de exacte voorwaarden v.w.b. inkomen en vermogen.

tabel pc regeling

Mensen van wie de gemeente al weet dat zij tot de doelgroep behoren hebben inmiddels een brief gehad. Heeft u geen brief gehad en wilt u wel deelnemen? Een aanvraagformulier is beschikbaar op het gemeentehuis (telefoon 581 234) of op
www.smallingerland.rechtopbijstand.nl. De PC-regeling loopt tot 1 juni 2009. Aanvragen moeten voor die datum zijn ingediend.