Politie Twente

Persberichten Politie Twente 10 maart 2009

Aanhouding na overtreding huisverbod

Enschede

Een 24-jarige Enschedeër werd maandagmiddag 9 maart aangehouden, omdat hij het aan hem opgelegde huisverbod had overtreden.

Zaterdag 7 maart jl. werd aan de 24-jarige een huisverbod opgelegd. Hij mocht in eerste instantie 10 dagen niet verschijnen in de woning van zijn vriendin. Dit verbod werd door hem genegeerd en hierop is hij aangehouden en later op de maandag in verzekering gesteld. Hij is opgesloten en door het openbaar ministerie wordt bekeken wat het gevolg hiervan zal zijn. (09-027111)

Man aangehouden na openstaande boetes en rijden zonder verzekering

Enschede
Een 31-jarige man uit Enschede werd op maandag 9 maart aangehouden, omdat de man in een onverzekerde Duitse auto rond reed en nog enkele boetes had openstaan.

Maandag 9 maart omstreeks 16.30 uur zagen surveillerende agenten een Duitse auto rijden op de Wethouder Beverstraat in Enschede. Bij navraag bleek dat de auto niet verzekerd was. De bestuurder werd aangehouden en bij navraag bleek de automobilist, een 31-jarige Enschedeër, enkele boetes had openstaan bij de politie. De man werd aangehouden en de auto werd meegenomen naar het politiebureau. Na betalen van de openstaande boetes kon de man het politiebureau verlaten. De auto krijgt de man weer terug als de man kan aantonen dat de auto weer verzekerd is. (09-027281)

Jongen aangereden door automobilist, automobilist gaat ervan tussen Oldenzaal
Een 10-jarige jongen uit Oldenzaal werd maandag 9 maart aangereden door een automobilist op de Lyceumstraat in Oldenzaal, de automobilist ging ervan tussen zonder zijn/haar identiteit achter te laten.

Maandag 9 maart omstreeks 13.00 uur kreeg de politie melding van een aanrijding op de Lyceumstraat in Oldenzaal. Bleek dat een 10-jarige jongen uit Oldenzaal was aangereden door een nog onbekend gebleven automobilist. De automobilist ging ervan tussen zonder hulp te verlenen en zijn identiteit bekend te maken. Het betrof waarschijnlijk een Opel Meriva met een blauw/grijze kleur.

De politie is opzoek naar de automobilist(e). Wellicht zijn er mensen die het een en ander hebben gezien van de aanrijding. Deze worden verzocht zich te melden. Dit kan via het algemene nummer van de politie Twente, afdeling Oldenzaal 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000. (09-027038)

Fietsster gewond na aanrijding met automobiliste Ambt Delden
Een 30-jarige vrouw uit Ambt Delden raakte gewond, toen zij op haar fiets werd aangereden door een automobilist in Ambt Delden.

Maandagmorgen 9 maart omstreeks 07.30 uur kreeg de politie melding van een aanrijding op de Rijksweg in Ambt Delden. Bleek dat een 30-jarige vrouw vanaf een oprit de Rijksweg in Ambt Delden over wilde steken. Hierbij zag zij een automobiliste, een 24-jarige vrouw uit Goor, over het hoofd. Een aanrijding kon niet meer voorkomen worden. De fietsster werd met onbekend letsel door een ambulance naar het ziekenhuis overgebracht. (09-026842)

Bij een verkeerscontrole in Almelo zijn 40 processen-verbaal uitgeschreven

Almelo
De politie heeft tijdens een grote verkeerscontrole in Almelo op maandag 9 maart 40 processen-verbaal uitgeschreven. De controle werd tussen 12.45 uur en 17.15 uur gehouden op de Rietstraat in Almelo.

Proces-verbaal is onder andere opgemaakt voor: Het niet dragen van een autogordel (34), niet hands-free telefoneren, het negeren van het rode verkeerslicht en diverse andere overtredingen. (09-027273)

Vrachtauto verliest lading
Vriezenveen
Maandag 9 maart omstreek 09.00 uur kreeg de politie melding dat een vrachtwagen een deel van zijn lading had verloren op de kruising De Merel / Aadorpweg in Vriezenveen. Doordat de 22-jarige bestuurder van de vrachtauto de lading niet goed gezekerd had, was de lading gaan schuiven tijdens het nemen van de bocht. Een deel van de lading (suiker) belandde in de berm. Na het opruimen en het goed vastzetten van de lading kon de bestuurder zijn weg vervolgen. Tegen hem zal proces-verbaal worden opgemaakt voor het niet goed zekeren van de lading. (09-026938)

Bij diverse verkeerscontroles in Hengelo zijn 37 processen-verbaal uitgeschreven

Hengelo

De politie heeft tijdens een grote verkeerscontrole in Hengelo op maandag 9 maart 37 processen-verbaal uitgeschreven. De controles werden gehouden op de Mitchamplein, Rondweg, Kuipersdijk, Kopenhagenstraat en de Parijsstraat.

Proces-verbaal is onder andere opgemaakt voor: Het negeren van het rode verkeerslicht, het niet dragen van een autogordel, niet hands-free telefoneren, het overschrijden van de maximale snelheid en diverse andere overtredingen. (09-027131)

Fietser gewond na aanrijding met automobilist Hengelo
Een 74-jarige fietser uit Enschede raakte maandag 9 maart gewond, toen hij werd aangereden door een automobilist in Hengelo.

Maandagavond 9 maart omstreeks 19.45 uur kreeg de politie melding van een aanrijding op de kruising Twekkelerweg / Enschedese Havenweg in Hengelo. Bleek dat een 23-jarige automobilist uit Enschede op de Enschedese Havenweg reed. Ter hoogte van de Twekkelerweg zag hij een 74-jarige fietser uit Enschede over het hoofd. Een aanrijding kon niet meer voorkomen worden. De fietser raakte gewond en werd met onbekend letsel door een ambulance naar het ziekenhuis overgebracht. (09-027328)

Man aangehouden na mishandeling vriendin en politieagent Hengelo
Een 24-jarige man uit Enschede werd op maandag 9 maart aangehouden, omdat hij zijn vriendin mishandeld had in haar woning.

Maandag 9 maart omstreeks 18.00 uur kreeg de politie melding van een mishandeling in een woning aan de Goudenregenstraat in Hengelo. Bleek dat de bewoonster mishandeld werd door haar 24-jarige vriend uit Enschede. Toen de politie arriveerde wilde de man niet meewerken en gaf in eerste instantie een valse naam op. De man werd gewelddadig en greep een politieagent bij de keel. De man werd aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. Daar is hij voor verder onderzoek in verzekering gesteld. (09-027296)

Politie houdt Hengeloër aan voor mensensmokkel

Twente, Den Haag

Een 24-jarige Hengeloër is één van de hoofdverdachten in een omvangrijke mensensmokkelzaak. De zaak werd onderzocht door meerdere internationale opsporingsinstanties.

Op dinsdag 10 maart 2009 om 6.15 uur werd door de Politie Twente twee huiszoekingen verricht in de regio Twente en één in Den Haag. Door de afdeling Vreemdelingen van de politie Twente is een groot onderzoek ingesteld naar migratie criminaliteit (mensensmokkel). De politie werd hierbij ondersteund door de Koninklijke Marechaussee. Diverse goederen, waaronder bagage, databestanden, paspoorten en identiteitsbewijzen zijn in beslag genomen. De politie onderzoekt onder andere de herkomst van deze documenten.

De 24-jarige aangehouden Hengeloër, met de Irakese nationaliteit, is één van de hoofdverdachten in een tiental mensensmokkelzaken. De betrokken mensen die werden gesmokkeld hadden voornamelijk de Irakese Nationaliteit. Zij maakten gebruik van valse reisdocumenten.

De politie Twente kwam deze verdachte op het spoor dankzij diverse recherche onderzoeken en door samenwerking met meerdere internationale instanties. Diverse autoriteiten van meerdere landen waaronder; Griekenland, Frankrijk, Duitsland, Noorwegen, Mexico, Canada, Jordanië, Australië en Portugal, werkten mee aan het onderzoek. Naar deze landen werden ook mensen gesmokkeld.

De politie verwacht binnenkort meer aanhoudingen te verrichten in deze zaak. (08-087871)

tel. 053-4555588


---- --