Politie Midden- en West Brabant

persberichten district

Breda, 10-03-2009

Winkeldief neemt de benen

BREDA - De politie heeft gisteravond rond de klok van 22.00 uur in de Grenssteen een 56-jarige inwoner uit Etten-Leur aangehouden voor winkeldiefstal. Medewerkers van een bouwmarkt zagen dat de man gereedschappen uit de schappen nam en de winkel verliet, zonder de goederen ter betaling aan te bieden. Nadat een personeelslid de verdachte daarover aan wilde spreken nam hij de benen. Hij sprong in een sloot en trachtte te vluchten. Gealarmeerde agenten zette de omgeving af en troffen de man aan.

Bredanaar verdacht van handel in drugs

BREDA - De politie heeft gistermiddag in de Liniestraat een 24-jarige automobilist uit Breda aangehouden. Hij wordt verdacht van het overtreden van de Opiumwet. Surveillerende agenten zagen bij het station een auto stoppen met daarin de Bredanaar als bestuurder. Bij hem in de auto stapten twee mannen in, bij de politie ambtshalve bekend als druggebruikers. De agenten zagen dat in de auto een overdracht plaats vond waarna het tweetal de auto verliet. Op het moment dat de Bredanaar weg wilde rijden gaf de politie de bestuurder een stopteken. Bij het zien van de agenten gaf de Bredanaar gas en reed weg. Er ontstond een korte achtervolging die eindigde in de Liniestraat waar de man aangehouden werd. Onderzoek wees uit dat de man op dat moment geen drugs, maar diverse bankbiljetten bij zich had. De politie onderzoekt de zaak.

Inbreker gaat er met donatiepot vandoor

ETTEN-LEUR - De politie onderzoekt een inbraak in een eetgelegenheid die vanmorgen heeft plaats gevonden op het Trivium. De dader ging er vandoor met de donatie voor het Ronald Mc Donald kinderfonds.

Nadat een ruit van een nooddeur werd ingeslagen lukte het de inbreker vanmorgen rond 02.15 uur betreffende eetgelegenheid binnen te gaan. Nadat de dader gepoogd had de kassa te forceren ging hij er vandoor met enkele donatiehuisjes. Gewaarschuwde agenten stelden ter plaatse een onderzoek in. Gekeken wordt of de beelden op de beveiligingscamera bruikbaar zijn.

Man aangehouden voor bedreiging en vernieling

BREDA/ZEVENBERGSCHEN HOEK: De politie hield maandag rond 14.15 uur een 45-jarige Bredanaar aan op de Rijksweg A16 ter hoogte van
Zevenbergschen Hoek. De man zou in Breda op de Ettensebaan een 26-jarige man uit Hoogerheide hebben bedreigd. De gedupeerde
verklaarde tegenover de politie bij een benzinestation ruzie te hebben gekregen met een andere automobilist. De automobilist zou hem daarna gevolgd zijn en hem bij een stoplicht hebben klemgereden. Hier zou de man verbale bedreigingen hebben geuit en met een stuk gereedschap hebben geprobeerd de voorruit van de auto van de aangever in te slaan. Dit lukt echter niet. De gedupeerde heeft zich bij de politie gemeld en het signalement van de auto en de bestuurder doorgegeven. De verdachte ontkende de bedreigingen tijdens verhoor. Hij is hierna in vrijheid gesteld.

auteur: Desirée Brabers

Laatst gewijzigd 10-03-2009 13:05 | © Regio Midden en West Brabant |