Politie Gelderland-Zuid

Politiehond helpt bij aanhoudingen

Hennepkwekerij aangetroffen

Nijmegen, 10-03-2009 o Maandagavond rond 20.40 uur werd aan de politie gemeld dat er ingebroken zou worden bij een pand op Wintersoord. Drie personen zouden een hekwerk hebben opengebroken en een koevoet bij zich hebben. De politiemeldkamer verzocht de politiehondenbus erheen te gaan. Ter plekke aangekomen, zagen de agenten drie mannen wegrennen en gingen er achteraan. Om de hoek troffen zij het drietal, die zij ambtshalve herkenden, weer aan. Eén van hen was al bezig een regenpijp omhoog te klimmen. Ze werden gesommeerd te blijven staan en alles uit hun handen te laten vallen. Eén verdachte verzette zich en probeerde er vandoor te gaan. Na herhaaldelijk waarschuwen, zette de diensthondbegeleider de hond in. Die had snel beet.

Desondanks bleef de verdachte zich hevig verzetten en gebruikte geweld tegen zowel de politie als de politiehond. Dit mocht niet baten en de man werd onder controle gebracht. Alledrie de verdachten zijn geboeid overgebracht naar het politiebureau. De gebeten man is nog naar het ziekenhuis gebracht.

Hennepkwekerij ontmanteld
Intussen kreeg de politie informatie dat er in het pand, waar de drie verdachten heen hadden gewild, een hennepkwekerij zou zitten. Andere agenten troffen bij een deur sporen van verbreking en gingen op nader onderzoek uit. Bleek dat in een pand aan de Hertogstraat zich een in werking zijnde hennepkwekerij bevond. De politie trof een hoeveelheid van ongeveer 150 hennepplanten aan en diverse apparatuur. Alles werd in beslag genomen en vernietigd.

Omdat politieagenten de gedupeerde eigenaar in eerste instantie in kennis wilden stellen van de inbraak, namen zij contact met hem op. Zij verzochten de man direct ter plaatse te komen, onder meer voor het doen van aangifte. Toen er echter een hennepkwekerij op dat adres bleek te zitten, hielden zij hem toen hij aankwam meteen aan. De 65-jarige Nijmegenaar is ingesloten op verdenking van overtreding van de Opiumwet. Nuon doet onderzoek of er sprake is van illegale stroomaftap.

Spullen in beslag genomen
De drie verdachten die op heterdaad werden betrapt, zijn Nijmegenaren van 22, 24 en 46 jaar. Zij hadden diverse goederen bij zich. Ook hebben agenten in de omgeving nog spullen gevonden. Alles is in beslag genomen voor het onderzoek. Daaronder een bivakmuts en enkele wapens.

De vier verdachten worden verhoord. De Stadsrecherche en team Stadscentrum gaan verder met het onderzoek.
(08)

Laatst gewijzigd 10-03-2009 13:26 | © Regio Gelderland-Zuid |