Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district

Tilburg, 10-03-2009

Verdachte mishandeling Tilburgse buschauffeur aangehouden

TILBURG: De politie heeft een 17-jarige jongen aangehouden die verdacht wordt van het mishandelen van een 51-jarige buschauffeur. Gisteravond werden in Bureau Brabant en Hart van Nederland
bewakingsbeelden getoond die waren opgenomen in de bus, hierop was de dader van de mishandeling goed te zien. Hij werd gisteravond door verschillende kijkers herkend. Hij wordt door een hulpofficier van justitie in verzekering gesteld.

Op vrijdag 31 januari werd een 51-jarige buschauffeur van Veolia mishandeld door een passagier. De chauffeur van lijn 5 was die avond omstreeks 20.30 uur met circa 8 passagiers vertrokken vanaf het Centraal Station, met als eindpunt het St. Elisabethziekenhuis. Kort na het vertrek kreeg de chauffeur woorden in de bus met twee oudere passagiers, een man en een vrouw, die hem vroegen te stoppen voor een jongeman, die de bus gemist had. Deze jongeman stapte ter hoogte van de bushalte Interpolis alsnog in. Inmiddels was de discussie tussen de chauffeur en de twee passagiers zo hoog opgelopen dat de oudere man, bij de Interpolis halte uitstapte. Bij de volgende halte aan de Boerhaavestraat werd de chauffeur door de jongeman die net was ingestapt mishandeld. De chauffeur kreeg enkele vuistslagen in zijn gezicht. Hierna verlieten de dader en de oudere vrouw de bus. De chauffeur drukte op de noodknop om assistentie in te roepen.

Van de mishandeling werden bewakingsbeelden veilig gesteld. De beelden werden afgelopen weken tijdens interne briefings aan agenten getoond. Hieruit volgde geen herkenning. In overleg met de officier van justitie werd daarom besloten de beelden gisteravond te tonen in Bureau Brabant en in de late uitzending van Hart van Nederland. Diverse kijkers herkenden in de beelden een uit Tilburg afkomstige 17-jarige jongen. Hij wordt in verzekering gesteld en zal door de recherche van team Tilburg Binnenstad worden verhoord.

Man verdacht van bedreiging

TILBURG: De politie heeft maandagmiddag op de Kruidenlaan een
26-jarige man uit Kaatsheuvel aangehouden ter zake bedreiging. Hij zou ter plaatse een 52-jarige vrouw bedreigd hebben door met zijn hand een snijdende beweging langs zijn keel te maken. Ook had hij het raam van de woning van de aangeefster bespuugd hebben. Achtergrond van de bedreiging zou in de relationele sfeer liggen. De verdachte is kennelijk boos op aangeefster omdat die zijn zus opgevangen heeft.

Arrestatie na huiselijk geweld

TILBURG: De politie heeft gisterenavond omstreeks 18.30 uur in Tilburg Noord een 36-jarige Tilburger aangehouden die verdacht wordt vanhuiselijk geweld. Ter plaatse bleek dat de verdachte boos geworden was op zijn vriendin omdat zij vanwege hun penibele financiële situatie hulp had gezocht bij een sociale instelling. Hij had zo verklaart het slachtoffer die aangifte deed, haar enkele keren flink op haar ribben geslagen.Ook eerder al had hij volgens de aangeefster zijn handen niet thuis kunnen houden. Hij is in verzekering gesteld. De verdachte verklaarde tijdens zijn eerste verhoor dat hij zijn partner nog nooit pijn had gedaan.

Auteur
Willem van Hooijdonk

Laatst gewijzigd 10-03-2009 13:20 | © Regio Midden en West Brabant |