Gemeente Dongeradeel


Wethouder Boersma reikt Nintendo Wii uit

Wethouder Rudolf Boersma van de gemeente Dongeradeel heeft maandag 9 maart een Nintendo Wii spelcomputer uitgereikt aan mevrouw Vogel uit Dokkum. De uitreiking vond plaats om 18.00 uur in het stadhuis in Dokkum.
De Nintendo Wii is door wethouder Rudolf Boersma uitgereikt aan Sietzke Vogel (midden) en haar nichtje Femke Vogel( links). De Nintendo Wii is door wethouder Rudolf Boersma uitgereikt aan Sietzke Vogel (midden) en haar nichtje Femke Vogel( links). De gemeenten Achtkarspelen en Dongeradeel zijn in samenwerking met Hulpverleningsdienst Fryslân in 2008 een pilotproject gestart over risicocommunicatie. Het project moet input opleveren voor het risicocommunicatiebeleid van de Hulpverleningsdienst en de Friese gemeenten. Inwoners van Kootstertille, Surhuisterveen en Dokkum zijn in september 2008 gevraagd om deel te nemen aan een enquête over de beleving van veiligheidsrisico's en de behoefte aan risicocommunicatie. Onder de deelnemers aan de enquête hebben beide gemeenten een Nintendo Wii spelcomputer verloot.

De rapportage met de uitkomsten van de enquête over omgevingsrisico's wordt binnenkort aan het college van burgemeester en wethouders aangeboden. Op 18 mei organiseren de gemeente Dongeradeel en Hulpverleningsdienst Fryslân in Dokkum een bijeenkomst voor bewoners over omgevingsrisico's.