Gemeente Achtkarspelen


Familie Zuidema wint Nintendo Wii

Burgemeester Tjeerd van der Zwan heeft maandag 9 maart een Nintendo Wii spelcomputer uitgereikt aan de familie Zuidema uit Surhuisterveen.

De gemeenten Achtkarspelen en Dongeradeel in samenwerking met Hulpverleningsdienst Fryslân zijn in 2008 een pilotproject gestart over risicocommunicatie. Het project moet input opleveren voor het risicocommunicatiebeleid van de Hulpverleningsdienst en de Friese gemeenten.

Inwoners van Kootstertille, Surhuisterveen en Dokkum zijn in september 2008 gevraagd om deel te nemen aan een enquête over de beleving van veiligheidsrisicoâs en de behoefte aan risicocommunicatie. onder de deelnemers aan de enquête hebben beide gemeenten een Nintendo Wii spelcomputer verloot.

De rapportage met de uitkomsten van de enquête over omgevingsrisicoâs wordt binnenkort aan het college van burgemeester en wethouders aangeboden.
Op 20 april organiseren de gemeente Achtkarspelen en Hulpverleningsdienst Fryslân in Kootstertille een bijeenkomst voor bewoners over omgevingsrisicoâs. Daarbij is er speciale aandacht voor de risicoâs van het vervoer van gevaarlijke stoffen (met name over het Prinses Margrietkanaal) en de risicoâs van de opwekking en de opslag van aardgas (gasdrukstation Kootstertille).

Uitreiking Nintendo Wii

Foto: B.L. Katsma