Gemeente Enschede

Nieuwe fietsenstalling Stationsplein

Gemeente Enschede bouwt in samenwerking met ProRail een nieuwe overdekte fietsenstalling aan de westzijde van het Centraal Station. De overdekte, onbewaakte fietsenstalling bestaat uit twee verdiepingen en biedt plaats aan duizend fietsen. De werkzaamheden zijn naar verwachting voor de bouwvakvakantie afgerond.

In opdracht van de Gemeente Enschede en ProRail is door architectenbureau IAA een ontwerp gemaakt voor een fietsenstalling. Fietsers plaatsen op dit moment hun fiets aan het Stationsplein, tegenover de ingang van het station of op de tijdelijke fietsenstalling naast de bouwplaats. Eind volgende week wordt het fietspad opgebroken en zullen fietsers worden omgeleid langs het busstation. Na realisatie kunnen fietsers gratis gebruik maken van de nieuwe fietsenstalling.

Doel van het project is mensen te stimuleren meer het openbaar vervoer en de fiets te gebruiken. Het resultaat is een functionele fietsparkeervoorziening, die ook visueel aantrekkelijk is. Betere fietsparkeervoorzieningen stimuleren het openbaar vervoer- en fietsgebruik, lossen knelpunten op en zorgen voor een betere uitstraling van de stationsomgeving.

Geplaatst: 10 maart 2009.

10 maart 2009