Vlaamse Overheid

Overrijdbare Bedding (BOB) in de Verlengde Stallestraat (N261)

Drogenbos: aanleg van een Bijzonder Overrijdbare Bedding (BOB) in de Verlengde Stallestraat (N261)

Vlaamse overheid

dinsdag 10 maart 2009

Wegen en Verkeer Vlaams-Brabant begint op maandag 16 maart 2009 met de aanleg van een Bijzonder Overrijdbare Beddingen (BOB's) aan beide kanten van de Verlengde Stallestraat (N261). De BOB's zullen aangelegd worden vanaf ongeveer 150 meter voor het kruispunt met de Langestraat (ter hoogte van het restaurant "Colmar") tot aan de rotonde ter hoogte van de Stallestraat en de Maarschalkdreef. Volgens de huidige planning zullen de werkzaamheden beëindigd zijn tegen eind juni 2009. Het verkeer zal tijdens de werkzaamheden de Verlengde Stallestraat in beide richtingen kunnen blijven gebruiken. Met de aanleg van een Bijzonder Overrijdbare Bedding (BOB) wil de wegbeheerder bijdragen tot de vlottere doorstroming van het openbaar vervoer.

Een BOB is een rijstrook die enkel door bussen, taxi's en prioritaire voertuigen bij dringende opdracht mag gebruikt worden. Auto's mogen onder geen beding over een BOB rijden. Ze mogen die alleen dwarsen, en er niet op stilstaan. Daarom worden BOB's gemarkeerd met een volle doorlopende streep en een dambordmarkering.

Er zal van de gelegenheid gebruik gemaakt worden om ook over het hele tracé van de Verlengde Stallestraat de asfaltlaag te vervangen.

Tijdens de werkzaamheden zal er in beide richtingen slechts een (in plaats van twee) rijstrook vrij zijn. Dat zal het verkeer tijdens de ochtendspits aanzienlijk vertragen. De handelszaken zullen te allen tijde bereikbaar blijven. Daartoe zal onder andere een tijdelijke doorsteek naar de Bemptstraat aangelegd worden.

De werkzaamheden zullen uitgevoerd worden door aannemer Verhaeren & Co. De kost van de werkzaamheden bedraagt 900.000 euro (incl. BTW).

Voor meer persinformatie kunt u terecht bij:

Anton De Coster, communicatieverantwoordelijke Tel: 02 257 23 00
Fax: 02 257 23 80
Email: wegen.vlaamsbrabant@vlaanderen.be