FloraHolland


Relatiedag Sierteelttransport FloraHolland druk bezocht

FLORAHOLLAND (9 maart 2009) - Vrijdag 6 maart organiseerde FloraHolland haar jaarlijkse relatiedag Sierteelttransport met als thema `Samen op weg naar 1 duurzame toekomst'. Collectief vervoerders, transporteurs en betrokken veilingmensen hebben tijdens deze dag volop de gelegenheid gehad om kennis uit te wisselen rondom actuele FloraHolland-thema's. In zijn welkomstwoord stond Rens Buchwaldt, directeur logistiek & ICT van FloraHolland stil bij de roerige tijden waar ook de veiling zich in bevindt. Hij stelde dat het voor FloraHolland als coöperatie en wereldmarktplaats de uitdaging is om juist nu de lange termijn visie en perspectief vast te houden.

Aansluitend nam Bernard Piet, manager Sierteelttransport van FloraHolland de aanwezigen mee `samen op weg naar 1 duurzame toekomst'. Een wereld met meer internationale aanvoer en gebruik van verschillende vervoersmodaliteiten zoals zee- en railtransport: Hoe speelt FloraHolland met haar logistieke dienstverlening in op deze ontwikkelingen? En hoe krijgt de samenwerking met de andere ketenpartijen vorm? Meer antwoorden op deze en andere vragen kregen de deelnemers in het vervolg van het programma.

Onder de genodigden was er veel aandacht voor de uniforme stapelwagen van FloraHolland. Frank van de Zande (projectmedewerker) had de nieuwe stapelwagen meegenomen en gaf een presentatie over de status van dit project. Hij gaf een toelichting op de grootste veranderingen aan de stapelwagen. Daarna vertelde hij meer over de planning en wat dit voor de dagelijkse operatie van de veiling en van de vervoerders gaat betekenen. Natuurlijk beantwoordde hij ook vragen van de mensen in de zaal. Een tweede presentatie ging over de digitale slotplaten. Johan Star, adviseur Ketenlogistiek van FloraHolland informeerde de aanwezigen over RFID in de keten en wat dit betekent voor het beheer van karren en slotplaten. De derde en laatste presentatie van Michiel van Veen, adviseur Ketenlogistiek van FloraHolland had als onderwerp de railinitiatieven in de sierteeltsector. Van Veen gaf een overzicht van de projecten die nu lopen en welke er binnenkort starten. Ook schetste hij een beeld van de toekomstige betekenis van transport per rail, wat dit betekent voor de sector en de transportwereld.

Na afloop van de presentaties was er de gelegenheid om onder het genot van een drankje na te praten. Klik hier om de presentaties van de relatiedag Sierteelttransport te bekijken!

Fotobijschrift: Frank van de Zande demonstreert de mogelijkheden van de nieuwe uniforme stapelwagen.