FloraHolland


Vida Verde start op nieuwe locatie Trade Parc Westland Venus

NAALDWIJK (maandag 9 maart 2009) persbericht - Vanaf maandag 9 maart aanstaande start Vida Verde haar werkzaamheden voor de piekperiode op de nieuwe locatie op Trade Parc Westland Venus. Met de verhuizing van Vida Verde is het plantencluster van FloraHolland weer een stuk gegroeid. Directeur Fred Jansen was jaren geleden samen met de veiling, adviesbureau Kenlog en firma de Winter Logistics een van de initiatiefnemers om een plantencluster tot stand te brengen. Vida Verde sluit zich nu aan bij zijn plantenexportcollega's. Het pand behelst 15.000m2 te benutten oppervlak inclusief een demoruimte van 700m2 voor presentaties en een kas a 3.000 m2. Samen met Vida Verde verhuist telersvereniging Decorum mee. Decorum huurde al ruimte in het oude pand van Vida Verde en dit is partijen goed bevallen. Hiernaast is een van de gebruikers de firma Logico/Cameleon. Beide bedrijven gaan op logistiek gebied samenwerken. Ook het transportbedrijf Hannon, gespecialiseerd in plantentransport, vestigt zich in het pand van Vida Verde. Men streeft naar meervoudig ruimtegebruik.

Door efficiënt gebruik van docks en verwerkingsruimte en de korte lijnen in communicatie levert de gezamenlijke behuizing een besparing van tijd, ruimte dus geld op. Zes juni, na het seizoen, wordt het bedrijf officieel geopend.

Vida Verde
Exportbedrijf Vida Verde is in 1991 opgericht. Het bedrijf heeft als hoofdactiviteit het internationaal handelen en exporteren van kamer-, tuinplanten en aanverwante artikelen naar tuincentra en detaillisten in Spanje, Portugal, Italië, Frankrijk, Scandinavië, de Verenigde Arabische Emiraten, Ierland, Polen en Engeland. Men richt zich op de detaillist, de professionele vakhandel.