Dienstenbond CNV

Nieuws

10 maart 2009

Oproep aan leden in de audiovisuele bedrijfstak

CNV Media roept leden op zich aan te melden voor de kerngroep voor zzp'ers in de audiovisuele bedrijfstak.

Ook de tweede informatieavond voor zzp'ers in de audiovisuele sector mag een succes worden genoemd: ruim dertig collega's hebben zich aangesloten bij CNV Media. Het is dan ook hoog tijd om de volgende stap te zetten. We roepen u daarom op om u aan te melden voor de op te richten `kerngroep'. De eerste taak van deze kerngroep is om een plan van aanpak te maken.

Kerngroep
Ledengroei is natuurlijk hartstikke mooi; immers, met hoe meer we zijn hoe meer we kunnen bereiken. Maar dan moeten we wel weten wat we precies willen gaan bereiken en hoe we dat gaan doen. Met andere woorden, het is tijd om tot een plan van aanpak te komen. Dat wil CNV Media natuurlijk samen met haar leden doen. U weet tenslotte als geen ander wat er speelt in de sector en wat er nodig is! Daarom nodigen we u uit om deel uit te gaan maken van een kerngroep. Korte lijnen van communicatie zijn cruciaal om tot goede resultaten te komen. Daarom zullen leden van de kerngroep, samen met uw vakbondsbestuurder, gemiddeld eens per acht weken (of vaker, als dat nodig is) bijeen komen om de laatste ontwikkelingen te delen, om te bespreken welke acties er ondernomen kunnen en moeten worden, enzovoort. Natuurlijk vergoedt CNV Media eventuele reiskosten, telefoonkosten, kosten voor porti, en dergelijke. Bovendien organiseren we trainingen en cursussen voor onze vrijwilligers. Maar het mooiste is toch wel dat u zo actief betrokken raakt bij het vakbondswerk in uw sector! Met het bijgesloten reactieformulier kunt u uw interesse kenbaar maken. Geïnteresseerde leden nodigen wij dan uit voor een informatieavond waarop het deelnemen aan de kerngroep nader wordt toegelicht.

Enquête
In de loop van deze week zal CNV Media een enquête plaatsen op haar website. Op deze manier willen we meer inzicht krijgen in de huidige omstandigheden waaronder zzp'ers werken in de audiovisuele branche. Zo kunnen we nog beter inspelen op de praktijk. We vragen u dan ook deze enquête zo snel mogelijk in te vullen. Alvast bedankt! U vindt de enquête, en het laatste nieuws uit uw sector, op www.dienstenbond.nl/audiovisueel.

Vragen of opmerkingen naar aanleiding van deze nieuwsbrief? U kunt contact opnemen met bestuurder Peter Bloemendaal, telefoon: 035 64 60 580. Per e-mail kan ook: p.bloemendaal@remove-this.cnvdibo.nl.