Dienstenbond CNV

Nieuws

10 maart 2009

AFRONDING ALBERT HEIJN DISTRIBUTIE CAO STAGNEERT

Albert Heijn wil ook geen overleg over inzetbaarheidsproblematiek

Eind november is de distributie cao voor Albert Heijn overeengekomen. Nadat het protocol van afspraken door CNV Dienstenbond akkoord is bevonden is het oorverdovend stil geweest bij Albert Heijn. Na herhaaldelijk aandringen van CNV Dienstenbond zijn er nog steeds geen teksten en dus ook geen cao-boekjes. Ook wil Albert Heijn nu niet praten over de inzetbaarheidproblematiek die zij zelf zo prominent op de agenda hebben gezet tijdens de laatste onderhandelingen.

Op 5 december heeft CNV Dienstenbond laten weten dat de leden akkoord zijn met het onderhandelingsresultaat. In januari en februari is door CNV Dienstenbond gevraagd om de teksten voor de cao om het boekje voor de medewerkers snel klaar te hebben. Albert Heijn heeft begin februari gemeld dat er een week later teksten zouden komen. Die zijn er nog niet en we zijn inmiddels maanden later.

In het protocol van afspraken staat dat:

Partijen zullen in januari 2009 overleg voeren over de aanpassing van de tekst van de CAO.

Dat is een keiharde afspraak. Albert Heijn komt deze afspraak niet na. Ook niet na herhaalde verzoeken van CNV Dienstenbond om teksten en overleg. Leden willen weten waar ze aan toe zijn en afspraken kunnen opzoeken, maar ook CNV Dienstenbond wil de leden op basis van de juiste informatie kunnen ondersteunen. Boekjes met juiste teksten zijn hard nodig, er zijn nogal wat vragen van medewerkers!

Inmiddels is er een brief naar Albert Heijn gestuurd waarin zij uiterlijk vrijdagmiddag 13 maart de cao-teksten moet hebben toegestuurd en er afspraken gemaakt moeten zijn voor overleg hierover en over de afspraken uit de cao. Reageert Albert Heijn niet of niet inhoudelijk op de vraag over teksten, dan zullen we de leden vragen hoe wij er wel voor kunnen zorgen dat Albert Heijn afspraken nakomt, zoals iedereen dat moet.

Ook heeft CNV Dienstenbond reeds tweemaal gevraagd om overleg over de inzetbaarheidproblematiek die tijdens de laatste cao-ronde voor Albert Heijn zo belangrijk waren. CNV Dienstenbond heeft altijd aangegeven dat wij deze problematiek herkennen en dat wij bereid zijn om gezamenlijk te zoeken naar voor alle partijen geaccepteerde oplossingen. Daarvan heeft Albert Heijn in een brief aangegeven dat zij op dit moment geen overleg wensen met CNV Dienstenbond. Conclusie is dan wel dat wij open staan voor overleg, maar Albert Heijn dat nu niet wil. Dan moet Albert Heijn straks niet verbaasd zijn als wij weer in conflict raken, een gewaarschuwd mens telt voor twee. Wij gaan niet achter de feiten aanlopen als Albert Heijn eerder de kans heeft gehad om met ons te overleggen.

Kortom, op verschillende zaken wil Albert Heijn geen overleg en frustreert Albert Heijn de voortgang. CNV Dienstenbond is er alles aan gelegen om ervoor te zorgen dat afspraak ook afspraak is en dat wij goed voorbereid het volgende cao-overleg ingaan. Gaat dat niet goedschiks, dan helaas maar anders.

Heeft u nog vragen en/of opmerkingen n.a.v. deze Info, dan kunt u contact opnemen met bestuurder Fedde Monsma. Telefoon: 023-5651052, of per e-mail: f.monsma@remove-this.cnvdibo.nl