Deelgemeente Charlois Rotterdam

Your World in Charlois

Films maken bij Geweldig Charlois, de leefwereld van jong en volwassen samenbrengen in Dynamic Duos, activiteiten voor de buurt ontwikkelen met Jongeren in Actie en de catwalk op met Charlois Next Top Model. Dit zijn slechts een paar voorbeelden van de projecten die de deelgemeente Charlois organiseert in het kader van het Jongerenjaar.

In samenwerking met YourWorld staat 2009 in het teken van jong in Charlois. Begin april start de deelgemeente het Jongerenjaar met de modellenwedstrijd Charlois Next Top Model. Het Charloise jongerenpanel is de bedenker van de modellenwedstrijd in navolging van de populaire RTL serie. Met de wedstrijd willen het jongerenpanel en de deelgemeente het zelfbewustzijn en zelfvertrouwen van jongeren versterken.

Via Charlois Next Top Model krijgen zij de mogelijkheid hun sociale vaardigheden (verder) te ontwikkelen en hun blik op de wereld te vergroten. De jeugd van Charlois komt immers vaker in het nieuws als het over sociale achterstand of criminaliteit gaat dan wanneer er zich leuke dingen voor doen. Met Charlois Next Top Model kunnen de deelnemers laten zien dat zij tot veel meer in staat zijn. De wedstrijd draait natuurlijk niet alleen om schoonheid en perfecte maten. Het gaat om de ontwikkeling van Charloise jongeren. In de aanloop naar het finaleweekend krijgen de modellen bijvoorbeeld een workshop presentatietechnieken. Ook moeten de jongeren samenwerken in teams. Het model staat weliswaar op de voorgrond maar achter de schermen gaan leerlingen die een mode-, visagie- of kappersopleiding volgen, samen aan de slag om de beste teamprestatie neer te zetten. Maar dan wel een teamprestatie met een randje glamour.

Jongeren die mee willen doen aan Charlois Next Top Model, kunnen zich nog tot 31 maart aanmelden via de site www.charloisnexttopmodel.nl.

Charlois Next Top Model