Gemeente Kaag en Braassem

Fout bij cursus zorgt voor verkeerde geboorte- en trouwberichten

20 tot 25 inwoners van de gemeente Kaag en Braassem hebben foute berichten gekregen over hun huwelijk, overlijden, geboorte van kinderen of verhuizing. Medewerkers van de gemeente gaan morgen bij de betrokkenen langs om een bloemetje te bezorgen en excuses aan te bieden.

Uiteraard worden de foute berichten nu met spoed teruggedraaid. De fout werd gemaakt tijdens een cursus door Pink Roccade afgelopen dinsdag voor medewerkers van Burgerzaken. Zij leerden wijzigingen in te voeren in de gemeentelijke basisadministratie en voerden in een testomgeving fictieve wijzigingen in om met het systeem te oefenen. Als gegevens in de gemeentelijke basisadministratie wijzigen worden automatisch meerdere instanties hierover geïnformeerd.

Tijdens de cursus zijn per ongeluk alle wijzigingsberichten via het echte systeem verstuurd. De instanties, zoals zorg- en pensioenverzekeraars, belastingdienst en entadministratie, hebben op hun beurt actie ondernomen. Zo kregen verschillende mensen bericht van bijvoorbeeld hun net gesloten huwelijk of hun geboren zoon.

Â

Voor alle duidelijkheid: hun gegevens in de gemeentelijke basisadministratie zijn niet veranderd, er zijn alleen verkeerde wijzigingsberichten verstuurd.

Â

De gemeente Kaag en Braassem en Pink Roccade betreuren het gebeurde. Pink Roccade zal er alles aan doen om er voor te zorgen dat zoân fout niet nogmaals wordt gemaakt.

Â

Â