Gemeente Zijpe


2009-03-10 Introductieavond nieuwe inwoners gemeente Zijpe LOGO gemeente Zijpe.jpg

Vrijdag 6 maart 2009 was de primeur van een nieuw fenomeen in onze gemeente. Deze dag vond de eerste introductieavond voor nieuwe inwonersplaats. Iedereen die in 2008 in de gemeente Zijpe is komen wonen is voor de avond uitgenodigd.

Nadat gemeentesecretaris Bert van Dijk alle aanwezigen welkom had geheten gaf hij het woord aan Ben Blonk. Wethouder Blonk vertelde op enthousiaste wijze over zijn takenpakket. Onderwerpen als financiën en belastingen, openbare werken, natuur en milieu, onderwijs, sociale zaken, zorg-, jeugd- en ouderenbeleid kwamen aanbod. Tussendoor gaf hij het woord aan Michelle Schouten, beleidsmedewerker welzijn. Zij hield een korte presentatie over de AED, Automatische Externe Defibrillator. Daarnaast riep zij de aanwezigen op te leren reanimeren tijdens één van de cursussen die de gemeente Zijpe binnenkort organiseert. Wanneer je kunt reanimeren, kun je omgaan met een AED én kun je levens redden. In de gemeente Zijpe hangen inmiddels 32 AEDs.

Wethouder Piet Morsch nam daarna de microfoon over en vertelde onder andere over het takenpakket van de burgemeester mevrouw Dekker en zijn eigen portefeuille. Daaronder vallen ruimtelijke ordening, volkshuisvesting en monumentenzorg, bouw- en woningtoezicht, recreatie en toerisme, economische zaken, verkeer en vervoer, accommodatie- en subsidiebeleid, sociaal-cultureel werk en sport. In het bijzonder ging hij in op de woningbouwontwikkelingen in t Zand en het project Petten aan Zee.

Gemeentesecretaris Bert van Dijk sloot het formele gedeelte af met een korte uiteenzetting over de Zijper Zekerheden en de bestuurlijke toekomst van de gemeente Zijpe. . Aansluitend was er gelegenheid om nader kennis met elkaar te maken en kon men zich opgeven voor de cursus Reanimeren kun je leren onder het genot van een hapje en een alcoholvrij drankje. Om ongeveer 21.45 uur was de laatste nieuwe inwoner weer huiswaarts gekeerd.

Opening van de informatieavond door gemeentesecretaris Bert van Dijk Nieuwe inwoners melden zich aan voor de cursus 'Reanimeren kun je leren'.