Provincie Utrecht

Provincie Utrecht heeft onafhankelijk adviseur ruimtelijke kwaliteit

10-3-2009 -

De provincie Utrecht heeft vandaag besloten de heer ir. J.A. (Han) Lörzing van 1 april 2009 tot 1 juli 2010 aan te stellen als onafhankelijk adviseur voor de ruimtelijke kwaliteit. Zijn advisering zal zich richten op het verbeteren van de kwaliteit in ruimtelijk plannen van provincie én gemeenten, in eerste instantie vooral in het Nationaal Landschap Eemland.

De onafhankelijk adviseur voor de ruimtelijke kwaliteit zal tevens optreden als kwartiermaker van een nog in te stellen `Bureau van de Adviseur Ruimtelijke Kwaliteit in de provincie Utrecht'. Dit houdt in dat hij uiterlijk in juni 2010 een voorstel doet voor de definitieve rol, taak en werkwijze van het beoogde Bureau. De onafhankelijk adviseur wordt gehuisvest bij Welstand en Monumenten Midden Nederland te Bunnik.

De heer Lörzing is landschapsarchitect. Hij heeft veel ervaring opgedaan op het raakvlak van ruimtelijke ordening en landschap, in overheidsdienst maar ook als zelfstandig adviseur en bij universiteiten. Hij is momenteel met name werkzaam voor het Planbureau voor de Leefomgeving.

Meer informatie: Pauline Bredt, telefoon 030 - 258 3207