Politie Brabant Zuid-Oost

Politie pakt drie overvallers op na SMS-Alert

Burgers helpen politie bij aanhouden overvallers supermarkt

Bakel, 10-03-2009 o De politie heeft dinsdagochtend omstreeks 10.00 uur drie verdachten in Bakel aangehouden. Op de Viltstraat werden twee mannen van 17 en 18 jaar uit Deurne aangehouden. Een 18-jarige Eindhovenaar werd op het Overschot opgepakt. De drie worden verdacht van een gewapende overval vanochtend op een supermarkt in Deurne.

Getuigen brengen politie op juiste spoor
Kort na de overval verspreidde de politie het signalement en de vluchtroute van de daders onder collega's en burgers. Op basis van een SMS-alert meldden zich diverse getuigen. Dit bracht de politie uiteindelijk op het spoor van de verdachten.

Aanhouding met hulp van vrouwelijke omstander
Surveillerende agenten zagen in Bakel een scooter met daarop drie personen die voldeden aan het signalement. Toen zij de politie zagen, sloeg het drietal op de vlucht. Na een korte achtervolging konden agenten de drie, nog in bezit van het wapen en de buit, aanhouden. Hierbij werden twee van de drie verdachten met de hulp van een vrouwelijke omstander gearresteerd. Zij nam in haar auto een agent mee die de twee aan het achtervolgen was. De buit, het wapen en de scooter zijn in beslag genomen. De drie verdachten zijn in verzekering gesteld voor verder onderzoek.

Gewapende overval supermarkt Deurne
Vanochtend kwamen rond 9.00 uur drie daders de C1000 supermarkt aan de Zeilbergsestraat in Deurne binnen en bedreigden een caissière met een wapen. Na een greep uit de kassa vluchtte het drietal met de buit richting Griendtsveen.

Gerelateerde site: SMS-Alert