Politie Hollands Midden

Leiden - Controle rood verkeerslicht

Leiden, 10-03-2009 o Het Regionaal Verkeershandhavingsteam van Politie Hollands Midden heeft op dinsdag 10 maart een verkeerscontrole gehouden op de kruising Haagse Schouwweg met de Plesmanlaan in Leiden.

Er werd tussen 10.00 en 13.20 uur gecontroleerd op bestuurders die door het rode verkeerslicht reden. In totaal stopten 12 bestuurders niet aan de verplichting te stoppen voor het rode verkeerslicht. Zij kunnen binnenkort een schikkingsvoorstel van het CJIB in de bus verwachten.

Door rood licht Politie Hollands Midden wijst bestuurders nadrukkelijk op de gevaren van het door rood licht rijden. Vooral in de grote steden ontstaan veel ernstige aanrijdingen doordat automobilisten en fietsers het rode verkeerslicht negeren. Het Regionaal Verkeershandhavingsteam controleert dan ook extra op deze overtredingen. Tevens wil de politie onder de aandacht brengen dat bestuurders bij het oranje verkeerslicht al verplicht zijn om te stoppen. Alleen indien het niet mogelijk is om tijdig een veilige stop te maken, is het toegestaan om door het oranje licht te rijden. Het rode verkeerslicht mag vanzelfsprekend nooit genegeerd worden. De komende tijd zullen controles op het negeren van rode verkeerslichten herhaald worden.