ABVAKABO FNV

Leden oneens met bod KPN Contact

Massaal wezen leden het laatste bod van KPN Contact af voor een nieuwe cao. Dit bleek uit de ledenbijeenkomsten in het land over cao-traject van KPN Contact. Heel duidelijk is dat de leden van ABVAKABO FNV vinden dat er een goede cao KPN Contact moet komen met een behoorlijke structurele loonsverhoging erin. Als dit niet bereikt kan worden door alleen maar te onderhandelen, dan moet het volgens de leden afgedwongen gaan worden. Een zeer ruime meerderheid van de aanwezige leden heeft zich actiebereid verklaart als dat de enige weg is die nog open staat om een goede cao voor KPN Contact af te spreken!

Langdurig traject

De onderhandelingen rond de nieuwe cao KPN Contact startten al in mei 2008. Het allerbelangrijkste in dit traject waren uiteraard de laatste biedingen die KPN en de vakbonden hebben gedaan. Het laatste bod van KPN is: een cao met een looptijd van 18 maanden (1 juli 2008 tot en met 31 december 2009), 2% eenmalige uitkering voor 2008, op 1-1-09 een structurele loonsverhoging van 1,5% en op 1-7-09 een levensloopbijdrage van 1%. Met dit bod zijn vakbonden niet akkoord gegaan. Vakbonden hebben toen nog een tegenbod gedaan, maar met dit bod is KPN niet akkoord gegaan. Meer informatie over de onderhandelingen tot nu toe leest u in het nieuwsoverzicht KPN Contact

Arbeidsverhoudingen onder druk

Na het vorige cao traject is er een convenant opgesteld met als belangrijkste doel de arbeidsverhoudingen verbeteren, echter door het huidige cao traject komen de arbeidsverhoudingen alleen maar meer onder druk te staan. Medewerkers voelen zich niet gewaardeerd voor het werk wat zij doen bij KPN Contact. Alle medewerkers moeten fan zijn van KPN, maar de vraag luidt of KPN wel fan is van zijn werknemers. Volgende week bespreekt het kader (LAC KPN Contact) van ABVAKABO FNV hoe het nu verder moet. De ledenbijeenkomsten geven hier een helder beeld over, maar uiteraard moet besproken worden hoe dit aangepakt gaat worden. Tevens zullen wij KPN en de andere vakbonden op de hoogte brengen van het standpunt van de leden van ABVAKABO FNV.