Zelfhulpboeken in Top10 van bestverkopende kredietcrisis titels

10/03/2009 17:20

Creative Venue BV

bol.com introduceert grootste variëteit bestseller boekenlijstjes

Zelfhulpboeken in Top10 van bestverkopende kredietcrisis titels

Nieuwegein, 10 maart 2009 - In het kader van de start van de Boekenweek publiceert bol.com vanaf vandaag Top10 lijstjes op basis van de interesse van zijn klanten. In het genre kredietcrisis zijn zelfhulpboeken momenteel favoriet. Zo staan boeken met praktische bezuinigingstips als 'Het grote kliekjesboek' van Puck Kerckhoven, 'Besparen maar' en 'Crisis checklist' van Marieke Henselmans hoog in deze bestsellers Top10. Bol.com, inmiddels één van de grootste boekenverkopers van Nederland, wil met het grote aantal verschillende lijsten en de grote diversiteit aan thema's meer nog dan de bekende boekentafels in de reguliere boekenwinkels de individuele klant helpen in de zoektocht naar het meest geschikte boek.

De Top10 verkooplijsten gaan over uiteenlopende en veelgezochte onderwerpen, zoals 'de kredietcrisis', 'verrijk je leven', 'leest lekker weg', 'de dertigersdip' of 'bloody chick lit'. De lijstjes zijn samengesteld op basis van zoekopdrachten van klanten en verkoopsucces en door de redactie van de mediawinkel zelf. Volgens bol.com kunnen consumenten zich op deze wijze nog eenvoudiger laten inspireren en laten leiden in hun keuze uit het ruime aanbod boektitels in de mediawinkel. Wekelijks worden alle categorieën geactualiseerd.

Michel Schaeffer, marketing directeur van bol.com: "We willen mensen adviseren bij het vinden van het boek dat bij hen past. De Top10 lijsten moeten onze klanten helpen bij die zoektocht, net als de bestsellerlijsten in een traditionele boekenwinkel dat doen. Alleen dan nog beter en persoonlijker omdat we een veelheid aan Top10 boekentafels bieden die alleen al vanwege ruimtegebrek in reguliere winkels niet mogelijk is. Momenteel zijn bijvoorbeeld zelfhulpboeken over de kredietcrisis erg populair; de consument zoekt naar manieren om zich voor te bereiden op krappe economische tijden. Zo steeg de verkoop van het boek 'Lekker koken onder 1 euro 50' explosief na een uitzending van 'de Frogers: Effe geen cent te makken'. Daarom hebben we bijvoorbeeld ook een Top 10 gemaakt van titels over de achtergronden en gevolgen van de recessie."

Kredietcrisis Top 10


1. De Prooi - Jeroen Smit


2. Deflatie in aantocht - Eric Mecking


3. De kredietcrisis - Willem Vermeend


4. Als de dollar valt - Willem Middelkoop


5. De val van ABN AMRO - Prisco Battes & Pieter Elshout


6. Het grote Kliekjesboek - Puck Kerkhoven


7. Besparen maar - Marieke Henselmans


8. Crisis checklist - Marieke Henselmans


9. Sollicitatie gesprekken voor Dummies - Douglas Kennedy & Joyce Lain Kennedy


10. Rijk leven met weinig geld - Avelien Jansen

Een overzicht van alle nieuwe Top10 lijstjes is terug te vinden op http://www.bol.com/nl/m/boeken/mini-boeken-toplijsten/index.html. Tijdens de Boekenweek van 11 tot en met 21 maart ontvangen klanten bij elke boekbestelling gratis het officiële Boekenweekgeschenk 'Tjielp, Tjielp' van Tim Krabbé.

Meer informatie: http://www.bol.com





http://www.bol.com