Politie Limburg-Zuid

Fortuna-supporters aangehouden

De politie heeft vorige week 7 verdachten en afgelopen maandag 11 verdachten aangehouden in verband met het belagen van de woning van Fortunamanager Hans Erkens in Schinnen op 17 februari 2009. De leeftijd van de verdachten varieert tussen de 18 en 35 jaar. Ze zijn afkomstig uit o.a. Sittard, Stein, Brunssum, Elsloo en Maasmechelen. Hen wordt openlijke geweldpleging ten laste gelegd. Vandaag mochten ze weer naar huis, maar binnenkort zal de rechter oordelen in deze zaak.


***

Voorgaande persberichten van woensdag 18 februari 2009:

Supporters belagen woning Fortunamanager in Schinnen

Een groep van naar schatting 30 supporters van voetbalvereniging Fortuna-Sittard heeft gisteravond korte tijd de woning van Fortunamanager Hans Erkens aan de Altaarstraat in Schinnen belaagd. Daarbij werd met vuurwerk gegooid en werden vernielingen aangericht aan de auto van Erkens.
Vermoedelijk vertrokken de supporters van de Markt in Schinnen naar de woning van de Fortunamanager. Nog voordat de politie arriveerde waren de raddraaiers alweer verdwenen.

De politie stelt een uitgebreid onderzoek naar het incident en zoekt in dat verband contact met getuigen die b.v. gezien hebben waar de supporters bij elkaar kwamen en in welke auto's ze zich verplaatsten. Ook andere informatie over het incident is welkom. Getuigen worden verzocht contact op te nemen met de politie via het algemene telefoonnummer 0900-8844.

Verwacht wordt dat in de loop van de middag meer informatie kan worden verstrekt.


***

Aanhoudingen wegens belagen woning Fortunamanager

De politie heeft vandaag drie verdachten aangehouden, afkomstig uit Geleen (26jr), Sittard (27jr) en Susteren (19jr), in verband met het belagen van de woning van Fortunamanager Hans Erkens, afgelopen nacht in Schinnen.
De verdachten maakten deel uit van de groep van circa dertig personen die gisteravond de woning van Erkens bekogelden met vuurwerk en vernielingen aanrichtten. De verdachten wordt openlijke geweldpleging ten laste gelegd. De komende dagen zullen nog meer verdachten worden opgepakt.

De politie roept nogmaals getuigen op zich te melden via 0900-8844 of via het telefoonnummer van Meld Misdaad Anoniem 0800-7000.


***

10-03-2009, Sittard