Provincie Groningen

Voucherproject Puddingfabriek innovatie-impuls MKB 10 maart 2009

Gedeputeerde Staten van Groningen zijn vandaag akkoord gegaan met het beschikbaar stellen van een IAG-subsidie van 299.181,- euro voor het Voucherproject Puddingfabriek, een initiatief van de Vereniging de Puddingfabriek Groningen. Het Voucherproject Puddingfabriek wil de interactie tussen creatieve ondernemers en het Midden- en Kleinbedrijf (MKB) stimuleren. Het is een van de projecten uit het Innovatief Actieprogramma Groningen (IAG) 2008-2010. Met het IAG wil de provincie Groningen innovatie in het bedrijfsleven een impuls geven.

Het Voucherproject heeft als doel met de specifieke kwaliteiten van de creatieve industrie een impuls te geven aan innovatie binnen het MKB. Creatieve industrie is een groep bedrijven, personen en instellingen met creativiteit als kernactiviteit. Het gaat daarbij onder andere om architectuur, reclame, multimedia, schrijven/uitgeven, vormgeving en de kunst in al zijn vormen. Het project beoogt daarnaast de creatieve ondernemers ondernemerschapvaardigheden bij te brengen.

Doelstellingen IAG
Innovatie is een noodzakelijke voorwaarde voor economische groei, behoud en toename van werkgelegenheid en verdere ontwikkeling van de welvaart. Doel van het IAG is een bijdrage leveren aan de innovatiekracht van de provincie Groningen.

Het Innovatieve Actieprogramma Groningen richt zich voornamelijk op het verstrekken van subsidie aan kleinere projecten met een experimenteel karakter binnen een van de volgende vier thema's:
* life sciences;

* innovatie in de zorg;

* creatieve industrie;

* transsectorale innovatie.

Aanvragen subsidie
Meer informatie over het IAG is te vinden op de pagina Innovatief Actieprogramma. Ook is hier meer informatie te vinden over het aanvragen van subsidie voor projecten die vallen onder een van de thema's uit het IAG.

10 maart 2009