FNV Bondgenoten

FNV Bondgenoten positief over voornemen DSM aanpassen beloning top

FNV Bondgenoten reageert positief op het feit dat DSM de aanpassing van optieregeling voor de bedrijfstop van de agenda van de komende aandeelhoudersvergadering haalt. Ook het voornemen van het bedrijf om het beloningsbeleid verder onder de loep te nemen valt in goede aarde.

"Het is goed dat DSM zich gevoelig toont voor de maatschappelijke kritiek op haar beloningsbeleid", zegt Henk van Rees, bestuurder van FNV Bondgenoten in een eerste reactie. Hij liet zich vorige week kritisch uit over het beloningsbeleid van het bedrijf. "Ik ben blij dat ze dit zo snel hebben opgepikt", aldus Van Rees. "Met het toch niet naar boven toe willen wijzigen van de optieregeling toch, willigen ze in ieder geval al één van mijn wensen in voor het naderende cao-overleg in".

Dat de top van het bedrijf verder zich bereid toont naar de eigen beloning te kijken en die te koppelen aan duurzaamheid, kan ook de goedkeuring van de vakbondsbestuurder wegdragen. Hij kijkt met interesse uit naar de uitkomst van het onderzoek dat de DSM-top wil instellen. Van Rees gaat er van uit dat DSM zich aan de norm die FNV Bondgenoten voorstelt, zal houden. Dat zou betekenen dat de top van DSM maximaal 650.000 euro mag verdienen.