Deelgemeente Charlois Rotterdam

Rotterdams Wijktheater speelt Downtown

In de maanden maart en april speelt het Rotterdams Wijktheater de voorstelling Downtown tien keer in de grote zaal van Theater Zuidplein.

Bijzonder is dat Downtown gemaakt en gespeeld wordt door jongeren uit verschillende wijken in Rotterdam Zuid.

De voorstelling gaat over hun levens, hun dromen en verlangens, hun kinderjaren, ouders, opvoeding, vrienden, buurt, geloof, en natuurlijk: de liefde.

Downtown is een montagevoorstelling waarin de verschillende verhalen van jongeren door elkaar zijn gesneden. Zo ontstaat er geleidelijk aan een beeld van wie zij zijn, wat hen bezig houdt en hoe zij hun stad beleven. Jonge talenten: muzikanten, spelers, dansers en zangers maken er samen op het grote podium van Theater Zuidplein een waar spektakel van.

Downtownis een samenwerkingsproject van het Rotterdams Wijktheater en Theater Zuidplein. De samenwerking tussen deze instellingen is ontstaan in 2001 bij het Internationaal Wijktheater Festival en heeft zich voortgezet in de daaropvolgende festivals en in de theaterproductie Hand in hand Met Downtown hebben het RWT en Theater Zuidplein opnieuw de krachten gebundeld om een voorstelling te maken voor een publiek dat van huis uit niet gewend is om naar het theater te gaan.

Downtown is gemaakt in het kader van Rotterdam European Youth Capital 2009.

Speeldata:

Donderdag 19 maart - 20.30 uur - try out

Vrijdag 20 maart - 20.00 uur - première

Maandag 23 en dinsdag 24 maart 14.00 uur matinee

Maandag 30 en dinsdag 31 maart 14.00 uur matinee

Vrijdag 3 april 20.30 uur

Maandag 6 april 14.00 én 20.30 uur

Dinsdag 7 april 20.30 uur